Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Неделно училище подари Фотоизложба и Диплянка на Дома за стари хора в с. Фатово

08.10.2020

Неделно училище подари Фотоизложба и Диплянка на Дома за стари хора в с. ФатовоФотоизложбата съдържа 120 снимки, а Диплянката на 6 страници разказва за срещите на децата доброволци с бабите и дядовците, настанени в Дома. Публикувани са и мъдри мисли за живота на хората, които са избрали по-спокоен и обгрижен живот тук. Диплянката и Фотоизложбата под заглавие „Живата мъдрост от годините“ са дело на Неделното училище при храм „Св. Николай Чудотворец“ в Смолян с духовен ръководител отец Васил Маджаров, което развива и доброволческа дейност. Години наред малките доброволци посещават Дома на различни празници и са станали с домуващите близки, те ги приемат като свои внуци. Както определят възрастни хора: „Тук е спасението за стария човек, хубаво ни обслужват, като дъщери се грижат за нас“, „Доволен съм, сякаш тук съм роден, затова ви казвам, деца, че уважението между хората е много важно, както и благодарността е важна, тя отваря врати.“, „Животът е като градина, има всякакви цветя и плевели. Човек трябва да се научи да ги различава. И да се труди, да е мирен, да не бяга навън.

България има нужда от млади поколения.“ А децата Антония Кушлева, Йорданка Маджарова, Антония Перпериева, Елена Стоева, Диана Павлова разказват емоционално и вярно какво са видели и научили при милите баби и дядовци. Този двоен подарък бе връчен по повод 60-годишнината на Дома и Международния ден на възрастните хора, който се празнува на 1 октомври. Реализацията на проекта е благодарение на община Смолян, която го одобри за финансиране по своята Програма за младежки инициативи. Детската доброволческа организация „Св. Николай Чудотворец“ има от години наред и подкрепата на сдружението „Нови Хоризонти“ – Смолян, чрез което се осъществи проекта и което се включва в общите дейност с децата към Съюза на инвалидите в Смолян.

Източник: https://www.smolyandnes.com

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2021 milostiv.org
dgamalova