Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Студент от Добрич прави учебник по английски за незрящи деца

21.11.2019

Студент от Добрич прави учебник по английски за незрящи децаСтудентът от Добрич Александър Пампоров работи по адаптирането на учебник по английски език за незрящи деца. Идеята е на неговата леля Красимира Димитрова, която има зрително увреждане и преподава брайлово писмо и компютърни умения в Центъра за социална рехабилитация и интеграция в Добрич. В работата си тя се сблъсква с липсата на подходяща учебна литература за слепи деца и решава да помогне на децата за тяхното по-лесно и успешно интегриране в масовите училища.

Работата по адаптирането на учебник по английски език за незрящи, по думите на Александър Пампоров, не е трудна, но е отнемаща време, прецизна и, разбира се, се изискват познания по езика.

Александър Пампоров смята, че работата му по адаптирането на учебника в никакъв случай не може да се сравни с преводаческата и затова дори не се е замислял дали заплащането, макар и символично, е достатъчно за вложения труд. Според него, всеки би могъл да се справи с тази задача, но за съжаление по-често на хората не им се занимава с подобни неща.

Според преподавателя по брайлово писмо Кристина Димитрова определено децата със зрителни увреждания не разполагат с достатъчно богата и широкоспектърна литература.

Според Кристина Димитрова с развитието на технологиите, за съжаление и използването на брайловата азбука затихва, защото постепенно се измества от не толкова трудоемките електронни аудио книги. Затова и нейните усилия в Центъра за социална рехабилитация и интеграция са насочени към обучение на слепите и слабовиждащите хора в новите компютърни технологии.

Източник: https://bnr.bg
Снимка: https://bnr.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova