Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Малчугани от детска градина №9 дариха ръчно изработена книга от на Регионална библиотека „Дора Габе“ в Добрич

01.09.2020

Малчугани от детска градина №9 дариха ръчно изработена книга от на Регионална библиотека „Дора Габе“ в ДобричСектор „Работа с деца“ на Регионална библиотека „Дора Габе“ в Добрич получи дарение – lapbook и професионално изработена кукла на Пипи Дългото чорапче, от своите малки приятели от трета група на детска градина №9 „Пчеличка“, съобщава екипът на библиотечния отдел, предаде кореспондентът на Радио „Фокус” – Варна. Lapbook-ът е колективен проект под формата на ръчно изработена книга. Той обединява усилията на деца, преподавател и родители и включва всички дейности по двегодишен проект - „Приключенията на нашата книга“ (“The Addventures of our Book“) - рисунки, стихчета, пъзел и др.

В рамките на проекта децата са съчинили нова история за Пипи, рисували са, а преподавателят Оксана Иванова е записала историята и я е публикувала в електронната книга с всички истории на партньорите по проекта, които са от 12 държави. Подарената кукла Пипи, изработена от художник - родител на едно от децата, е талисман на проекта и ще стане част от интериора на сектор „Работа с деца“ в библиотеката, за да радва малки и големи читатели. Екипът на сектор „Работа с деца“ се е включил в онлайн среща с възпитаниците на детска градина „Пчеличка“, на която малчуганите са разказали как са създали своята история за Пипи Дългото чорапче и са показали илюстрациите, които са направили сами на страниците на интерактивната книга.

Библиотеката и детската градина обединяват усилия за насърчаване на ранното детско четене, разширяване на детските интереси и познания и провокиране у децата на любов към книгата и четенето.

Източник: http://www.focus-news.net

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova