Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Майка се грижи сама за три деца и болен съпруг, семейството изнемогва

24.01.2024

Майка се грижи сама за три деца и болен съпруг, семейството изнемогваВсички отговорности и задължения по обгрижването на малчуганите и бащата падат върху майката – Силвия. Фамилията се нуждае от помощ от благодетели, за да има какво да сложи за хапване на масата, също зимни дрехи, електроуреди, дърва за огрев и много други неща от битов характер.

Историята на семейството оповести фондация „Подай ръка/Заедно за по-добро бъдеще“, след като самата майка потърсила организацията за подкрепа. Силвия, трите деца и таткото живеят в сухиндолското село Бяла река.

Черните облаци се надвесили над четиримата, след като бащата се разболял. Развил кардиологично заболяване, наложило се му да поставят стент, но въпреки това състоянието му се влошило. Загубил работоспособността си и останал почти неподвижен.

Тежката орисия прекъснала нормалното детство на тримата малчугани – Марко на 14, Силвия на 12 и София на 5 години.
„Голямото момче помага с всичко на майка си. Цепи дърва, грижи се с нея за баща си и сестрите си, но понеже учи във Велико Търново, си е вкъщи само в събота и неделя. Марко знае три езика – гръцки, английски и немски. Много обича да играе шах и баскетбол. Ходи със скъсана раница на училище и му е необходима нова. За него търсим също дрехи М размер, обувки 46 номер. Нужни са анцузи и екипи за баскетбол. Необходими са му средства и за прехрана, докато учи. Мечтае да стане архитект“, обясниха от организацията.

12-годишната Силвия пък има нужда от бюро за училище, както и от лаптоп, за да може да подготвя зададени от учителите презентации и други задачи. Тя също се нуждае от раница, дрехи и обувки.

От дрехи и обувки се нуждае и най-малкото дете – София, защото износва якета, блузки, панталони и други от кака си.
„За дома на семейството спешно има нужда от дърва за огрев, трикрилен гардероб, пералня, печка за готвене. Търсим им и два матрака за единични легла 80/190, защото децата спят на диван. Има нужда от спални комплекти и завивки размер 80/190. В къщата е важно да се подобри състоянието на банята, за да създадем по-добри условия за децата и техните родители.

Освен това нямат телевизор, а децата много искат да си имат такъв и ако някой има наличен и желае да го подари, нека се свърже с нас“, апелират организаторите.

Всеки, който желае, може да подкрепи каузата ни за Силвия и нейните деца и да се свърже с организацията на телефони 0893 025 067 или 0888 0204 91. Екипът на фондацията ще съдейства с всичко необходимо, включително и с лична среща със семейството.

Източник: https://www.borbabg.com

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova