Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Момиче има нужда от нашата помощ, за да проходи отново

13.03.2023

Момиче има нужда от нашата помощ, за да проходи отновоМомиче от Бяла Слатина има нужда от нашата помощ, за да проходи отново.

Миглена Рачева - майка на усмихнатата Зина Ивайлова, сподели публикация в мрежата, която трогна потребителите. Миглена разказва, че 19-годишната й дъщеря е претърпяла зверска катастрофа миналата година. Вследствие на инцидента в продължение на два месеца момичето е лежало в столичната болница "Пирогов" - Зина е била в тежко състояние, съпроводено от множество наранявания. В крайна сметка била стабилизирана от столичните лекари, но имала фрактура на 5-и шиен прешлен, който бил премахнат и заменен с имплант.

Заради тежката травма девойката е обездвижена. Поставена й е диагноза - долна параплегия - парализирана от кръста надолу, без да може да движи краката си, и горна парапареза – не може да мърда пръстите на ръцете си.

Лекарите съобщили, че момичето никога няма да проходи, твърди майката, която обаче е категорична, че няма да се откажат и ще продължат да търсят лечение.

В интернет тя попаднала на друг случай на мъж със сходна диагноза, който от лекари получил същия обезсърчаващ отговор. След терапия със стволови клетки в Сърбия обаче, мъжът проходил.

Майката на Зина - Миглена се свързала с въпросната клиника в западната ни съседка, откъдето дали надежда за възстановяването на момичето. Необходимо е в рамките на 120 дни да бъдат извършени три терапии на обща стойност 18 000 евро. Семейството на момичето обаче е в безизходица, тъй като изразходвали всичките си средства за лечението досега.

Първата процедура е насрочена за 27 март, до когато трябва да имат налични 6 000 евро. След това, през 40 дни, трябва да се направят и останалите вливания. Освен тези 18 000 евро за терапия, са необходими и средства за рехабилитация и други болнични разходи.

"Затова, мили хора, приятели, познати и непознати, моля ви с цялото си сърце - помогнете ни да излекуваме детето си да я върнем към нормалния начин на живот. Зина има нужда от вашата помощ! Благодарим ви предварително, бъдете здрави!", написа майката на девойката.

Можете да помогнете на Зина на следната банкова сметка:

BG89UBBS80021042050450
Титуляр: Миглена Миткова Рачева

Източник: https://plovdivnow.bg
Снимка: https://plovdivnow.bg

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova