Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Ученици от гимназията по строителство в Бургас дариха кръв

19.11.2019

Ученици от гимназията по строителство в Бургас дариха кръвЕдна благородна инициатива - за безвъзмездно кръводаряване, в Бургас вече се превръща в традиция. За втора поредна година пълнолетни ученици от морската община се включиха в кампанията „Това не си го правил“, осъществена от най-голямата болница в Бургаска област.

Сред първите, които се включиха в кампанията, бяха абитуриентите от Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Кольо Фичето“.

Малко преди 9,00 ч. в четвъртък (07.11), пред импровизирания кабинет на отделението по трансфузионна хематология на УМБАЛ-Бургас в училището чакаха повече от 50 ученици, навършили 18 години.

До 10,00 часа 25 от тях бяха дарили кръв.

Тази кръв, която даряваме днес, може да спаси човешки живот утре, обясни мотивите си да стане донор 12-класникът Стилян Миляков, който е един от организаторите на кампанията в ПГСАГ „Кольо Фичето“.

Нашият пример трябва да бъде заразителен и за други млади хора, които да ни последват, допълни съученикът му Никола Динев.

Ръководството на професионалната гимназия откликва за втора поредна година на инициативата, която университетската многопрофилна болница за амбулаторно лечение организира за популяризиране на доброволното и безвъзмездно кръводаряване.

„Миналата година имаше чудесна инициатива на УМБАЛ-Бургас, за дейност, която да мотивира младите хора да бъдат обърнати към доброволчеството, да даряват кръв в полза на кръводарителските центрове и която кърв да бъде използвана в случай на нужда. Видяхме, че и самите ученици са ентусиазирани да вършат това добро дело и тази година се включихме отново в кампаниата“, каза директорката на гимназията инж. Даниела Симеонова.

Тя уточни, че учениците, дошли да дарят кръв, са втора смяна, но това не им е попречило да се подредят пред кабинета от ранни зори.

Напомняме ви, че кръводарител може да бъде всеки здрав човек между 18 и 65 години. За всяко кръводаряване той може да ползва два дни платен отпуск.

Източник: http://www.desant.net
Снимка: http://www.desant.net

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova