Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Дневният център за деца и младежи с увреждания в Бургас приема нови потребители

06.10.2020

Дневният център за деца и младежи с увреждания в Бургас приема нови потребителиНовооткритият Дневен център за подкрепа на деца и младежи с увреждания в ж.к. "Братя Миладинови" на улица "Сан Стефано" № 62 /в двора на бившето Помощно училище/ приема нови потребители. Центърът е с капацитет от 30 места за дневна грижа и 60 места за консултативни услуги и предоставя комплекс от социални и интегрирани здравно-социални услуги за деца и семейства, според индивидуалните им потребности, съобщиха от Община Бургас.

Желаещите да използват услугите на новия Център трябва да подадат заявления в деловодството на Община Бургас на улица "Александровска" № 26 /на гърба на сградата на Общината/, всеки работен ден от 08.30 до 17.15 часа. Заявленията, които трябва да попълнят и всички останали необходими документи, могат да се получат на място в Дневния център в ж.к. "Братя Миладинови" и на официалния сайт на Община Бургас - раздел "Социални дейности" - раздел "Проекти и програми".

"Новият Дневен център разполага с всички необходими условия за предоставяне на грижи за най-уязвимите сред нас - деца и младежи с увреждания, които имат потребност от рехабилитация, раздвижване и подкрепа", сподели кметът Димитър Николов.

Сградата е чисто нова, модерно обзаведена и оборудвана, така че да осигурява удобство и комфорт на потребителите. Центърът разполага със специализирано транспортно средство и оборудване, закупено за нуждите на потребителите - пътека за бягане, рециклиран кислороден концентратор, шезлонг за баня за деца с увреждания, бактерицидни лампи за циркулация на въздуха, електрически пациентски лифтер, клетка на Роше и др.

Центърът осигурява условия за дневна грижа на потребителите и за почасова работа със специалистите. В него работят детегледачи, социален работник, медицинска сестра, трудотерапевт, логопед, рехабилитатор, психолог и социален асистент, които предоставят психологична диагностика, двигателна рехабилитация, пасивна и активна гимнастика, масажни процедури, логопедична терапия, рехабилитация на езиково-говорни нарушения, музикотерапия за разтоварване и стимулиране на сетива и емоции, сензо-моторна терапия, обучение за придобиване на социални умения и др.

За децата със затруднение при придвижване ще бъде осигурен специализиран транспорт за придвижване от и до центъра за получаване на терапевтична помощ.

За подробна информация и въпроси тел.:

056 907 472 или 0888 225 474

Източник: https://bnr.bg
Снимка: https://bnr.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova