Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Младоженци помагат на най-малките пациенти на УМБАЛ-Бургас

05.11.2020

Младоженци помагат на най-малките пациенти на УМБАЛ-БургасТри млади семейства помогнаха на лекарите в Отделенията по неонатология и Първо детско отделение да се грижат по-добре за своите пациенти. Те са посветили сватбените си тържества на благородна кауза – събиране на средства за най-необходимото, от което лекарите в двете отделения имат нужда. Още при организирането на сватбите си двойките информирали гостите си, че не желаят да им се подаряват цветя – нека да отделят сумите за букети за благотворителна кауза.

Последното семейство с такъв апел са Паолина и Станислав Игнатови. „Присъствали сме на много сватби, на които вместо цветя, гостите даряваха за благотворителна кауза. Решихме и ние да го направим. Гостите ни много се зарадваха, споделиха, че идеята е добра и успяхме да съберем 900 лева, с които да помогнем на лекарите в Първо детско отделение. Предпочетохме да дарим парите на болницата, защото така ще успеем да помогнем на повече хора. Чувството е много удовлетворяващо, нека и други млади семейства последват примера“, разказаха младоженците, чиято сватба бе на 17 октомври.

Със сумата ще бъдат купени 10 инхалатора, от които в Първо детско отделение имат най-спешна нужда. „В момента 8 инхалатора са за брак, не могат вече да бъдат поправени, затова този жест дойде в точния момент“, сподели завеждащият отделението д-р Борис Ангелов.

Няколко дни преди сем. Игнатови, още две семейства изразиха подкрепата си за медиците, които спасяват най-малките бебета. Сем. Жельо и Здравка Караколеви и сем. Радка и Атанас Стефанови направиха дарения на Отделението по неонатология. Сумите са събрани по същия начин – двойките са призовали гостите си да не им подаряват букети на сватбата, а да дарят сумите, предназначени за покупката им.

Източник: http://www.mbalburgas.com

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova