Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Баба Зоя посреща Коледа без пари, но събра 20 000 лв. за църква

03.01.2024

Баба Зоя посреща Коледа без пари, но събра 20 000 лв. за църкваБаба Зоя е построила църква в село Богородица. С много труд и помощта на дарители тя е успяла да събере 20 000 лв. като продава зеленчуци от градината си. Днес обаче тя няма средства да отпразнува Коледа.

„Двамата ми синове много ми помагат. Продавам на борсата зеленчуци всеки ден от тъмно до тъмно. Като изкарам пари, ги заделям за храма. От детски години съм белязана от Свети Илия и затова възстанових храма", сподели баба Зоя.

"Ще посрещна Коледа като всеки Божи ден. Пари няма за Коледа. Хляб ще ядем и това е. Ако падне нещо - добре дошло е. Ако не, каквото има. Аз не съм с претенции. Свикнала съм цял живот на икономии", казва жената.

"Пенсията ми е 350 лв. Цял живот да работиш и половината от този трудов стаж отиде на вятъра. Обяснението е, че документацията е била в някакво мазе, където е влязла вода и няма следи. Имам документ, в който пише, че нямам право на пенсия. Получавам социална пенсия от съпруга ми, който почина. Благодарна съм, че още съм на крак и нямам здравословни проблеми", споделя още тя.

"Свети Илия реши мен да ме направи спонсор, за да стане с покрив храма. Той ми се яви на сън, каза че иска да има покрив храма. Викам му: "Как ще стане, аз нямам никакви пари?" Така започнаха нещата. Той ме отведе до борсата и почнах - стотинка по стотинка, левче по левче и е така стана храмът", казва баба Зоя.

"На зеленчуковата борса продавам каквото имам в градината. Продавам там без никаква почивка. Студ, не студ - баба Зоя е там. И като изкарам парички ги заделям все за храмовете", разказва жената.

Баба Зоя разказва, че хората ѝ оставят стока, за да я продава и да събира средства за храма. Имало и много дарители. Всеки давал, колкото може за доброто дело.

"Има вяра. Тук са най-вярващите хора, за да направят такива храмове", разказва жената и се моли хората да вървят по Божия път, а не по дяволския.

Източник: https://www.24chasa.bg

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova