Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Благотворителна кампания Зарадвай баба и дядо за Коледа започна в Белоградчик

14.12.2023

Благотворителна кампания Зарадвай баба и дядо за Коледа започна в БелоградчикМладежки клуб "Бъдеще" заедно с Детска градина "Иглика" и Пенсионерски клуб "Мадона" в Белоградчик организират благотворителен базар, който ще бъде подреден на 14-и и 15 декември в една от коледните къщички на площад "Възраждане" в града. Кампанията е под мотото "Зарадвай баба и дядо за Коледа" и е по идея на младежката организация.

Целта е да бъдат подпомогнати с продукти от първа необходимост социално слаби и самотни възрастни хора от община Белоградчик. Над 20 са пакетите, които ще бъдат разпределени, обясни доброволецът Мартино Милчев, организатор на инициативата:

"Инициативата "Зарадвай баба и дядо за Коледа" е наша идея, с която искахме да зарадваме по празниците най-вече самотноживеещи възрастни хора и социално слаби с пакети от първа необходимост и ръчно изработени подаръци. Инициативата засега върви много добре, имаме къщичка на коледния базар в Белоградчик, в която събираме даренията. Хората са много отворени към каузата и всеки помага с каквото може. Ние се свързахме с всички кметски наместници в селата от община Белоградчик и мислим около 20 човека да подпомогнем с пакети, разбира се, ако имаме повече бюджет ще зарадваме и още повече хора.

За първа година се случва инициативата. Ние сме Младежки клуб "Бъдеще", наскоро сформирани. Благодарим на г-н Боян Минков, че е плътно зад нас и подкрепя нашите идеи, защото наистина в селата положението е тежко на повечето децата и внуците им не са тук и ние искаме да подарим усмивки на тези хора за празниците, и да сторим добри дела по тези най-светли християнски празници.

С домашни сладки и коледни пакетчета ще зарадват възрастните и най-малките от Детска градина "Иглика", разказва директорът на детското заведение Пламенка Микова:

"За инициативата на Младежки клуб "Бъдеще" разбрахме от събирането на средства в общината по повод на предстоящите празници. Ще ни бъде предоставена безвъзмездно къщичка на 14-и и 15-и, в която ще бъдат изложени изработени от децата, екипа и родителите различни тематични сувенири и сладкиши за Коледа. Ще бъдат съответно на символични цени, като призоваваме и гражданите на град Белоградчик, и специално родителите на децата да бъдат щедри, за да могат да се съберат повече средства."

"Не една и две са нашите вдъхновяващи благотворителни инициативи. Трябва да насърчаваме младите и да ги учим на доброволчество", казва Пенка Христова от Пенсионерски клуб "Мадона":

"Сега се включваме в тази инициатива, защото ние сме съпричастни към всички инициативи, които са с благотворителна цел. Заедно с младежите от клуб "Бъдеще" ще зарадваме старите хора, така ще осъществим и приемственост. Жените от Пенсионерски клуб "Мадона" – Белоградчик изработват коледни играчки, топки, сувенири, еленчета и календари.

Възрастните хора имат нужда от една топла дума, от един приятелски жест, от упора дори, само от една топла усмивка, да отвориш вратата и да му дадеш нещо минимално, то всичко това му стопля сърцето и душата."

Всички коледни пакети ще бъдат раздадени между Коледа и Нова година, за да зарадват възрастните за празниците, както и да им вдъхнат вяра, надежда и усмивки.

Източник: https://bnr.bg
Снимка: https://bnr.bg

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova