Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Социален експеримент за храната, която изхвърляме и жената, която не желае милостиня, а си търси работа

Автор: Милостив | 25.01.2017

Социален експеримент за храната, която изхвърляме и жената, която не желае милостиня, а си търси работаАко ¼ от храната, която изхвърляме, бъде употребена по предназначение, няма да има гладуващи хора на планетата. Това сочат статистически данни за изхвърлените хранителни продукти на Земята. Основните причини за загубите са лошото съхранение, стриктната продажба в сроковете на годност, прекалено големите поръчки и придирчивостта на потребителите.

В борбата срещу тоновете изхвърлени продукти се изправят младежи, които създават проекта Be Good – видеоклипове(социални експерименти), показващи какво означава да бъдеш добър и как храната може да помогне на хора в нужда.

В един от видеоклиповете им, които решихме да споделим с вас – за 1 час те претърсват контейнерите за отпадъци в столицата. Със същото количество хранителни продукти, които намират, те приготвят вкусна храна. Решават да я споделят с жена, която продава гоблени и покривки на улицата. Правят го тактично, защото жената споделя, че се чувства като просяк, когато някой й даде нещо даром.

Самата тя преди е работила в министерството на отбраната. Днес обаче живее трудно и се налага да продава гоблени и покривки на улицата при минусови температури.

Макар да гладува, жената се държи достойно и не желае милостиня. Тя отказва да получи даром храна. Единственото, което иска, е да си намери работа, за да може да изплати насъбралите се разходи, както и да може да задоволи основните нужди като храна и дрехи. Важно е да отбележим, че тя търси само и единствено работа и не иска да приеме помощ под друга форма. Казва,че има всички необходими документи за сключване на трудов договор. Допълни и че освен почистване на домове, офиси или др., може да работи и в кухня като миячка или помощница.



Ако желаете да помогнете на жената да си намери работа, изпратете съобщение на Facebook страницата Begood или e-mail: begood.office@gmail.com https://www.facebook.com/begood.BG . Те ще ви свържат с нея!


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova