Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

100 000 евро са нужни за спасяването на 5-месечната Димана

03.07.2020

100 000 евро са нужни за спасяването на 5-месечната ДиманаШанс за живот за 5-месечно бебе. Малката Димана има злокачествен тумор. Шансовете и за пълно оздравяване обаче са големи. Дали това ще стане, зависи и от всички. За лечението са нужни около 100 хиляди евро.

„Миналата година по това време бяхме в Турция и разбрах, че съм бременна с Димана. Година по-късно пак сме в Истанбул, само че за лечението й”, разказа майката на детето Силвия Димитрова.

Лекуват я от злокачествен тумор на меките тъкани. Диагнозата й е поставена 4 месеца след раждането. Всичко започва от подутина на едната й ръчичка, която приличала на ухапване от комар.

„Звъннахме на личната лекарка и тя каза да го наложим. На втория ден тази подутина не спада, а се увеличи. Отидохме на ортопед, според него беше някакъв вид кистичка и трябва да се види с ехограф” ,разказва още Силвия.

Докато се консултират с лекари, подутината достига огромни размери. Налага се биопсия. Тогава родителите чуват най-страшното.

„Даже по телефона ни съобщиха, че има злокачествен тумор. Беше голям шок. Диагнозата е инфантилна фарсаркома на меките тъкани - злокачествен тумор, който се развива буквално за часове. Много бързо расте”, споделя още майката.

Туморът е в дланта. Засегнал е главен нерв и е стопил костта между средния и безименния пръст. Шанс за живот има, казват лекари в Турция. Димана вече е преминала един курс на химиотерапия. Предстоят още 3.

„Шансовете на Димана са много големи – 90%, да се изчисти изцяло туморът. В момента е само локално, на дланта, няма никъде другаде. Първата химиотерапия до момента е платена- 12 000 евро, взети назаем”, казва Силвия.

Цялото лечение на петмесечното момиченце ще струва около 100 000 евро. Докато приключи, семейството ще живее в Турция. Димана е второто дете на Силвия и Димитър. Имат и момче на 8 години. Докато лекуват малката си дъщеричка, ще бъдат разделени и от него.

Днес семейството вижда надежда във всички нас и се надява на нашата подкрепа. А всеки, който иска да даде шанс за живот на Димана, може да го направи на дарителската й сметка:

Банка ДСК
Димана Димитрова Георгиева
IBAN: BG42STSA93000027150216

Източник: https://nova.bg
Снимка: https://nova.bg

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova