Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

1 301 лв. дариха антимовци на детското отделение в казанлъшката болница

20.10.2021

1 301 лв. дариха антимовци на детското отделение в казанлъшката болницаПриключиха двете благотворителни кампании, организирани от ученическия съвет на СУ „Екзарх Антим I” – „Капачки за бъдеще” и „Вместо букет, подари надежда”.

Акцията за събиране на капачки на учениците бе част от националната инициатива „Капачки за бъдеще”, която се бори за закупуването на специализирани детски линейки в цялата страна. Антимовци събраха 90 кг. капачки, които бяха предадени на фирмата за рециклиране в с. Шейново, където ще бъдат преработени, а средствата ще бъдат дарени за линейка.

Другата кампания бе за събиране на парични средства за подпомагане на детското отделение в Казанлък, като тя стартира непосредствено преди първия учебен ден. "Вместо букет, дари надежда!" събра общо 1 301 лв., които учениците, заедно с директора на училището Радиана Стефанова, дариха на детското отделение в МБАЛ „Д-р Христо Стамболски” в Деня на българския лекар – 19 октомври.

„Искаме да бъдем полезни, да вършим добрини, затова измислихме тази инициатива за детското отделение, защото децата са бъдещето на България и трябва да се грижим за тях.”, споделиха организаторите.

„Тези жестове за нас са от изключително голямо значение, не заради това, че са финансови, а за това, че са морални. Тези жестове ни дават силата да знаем, че след нас идва поколение на деца, които имат много добре изградена морална ценностна система, за което благодаря на учителите и на родителите.

Това са първите стъпки на тези деца, с които ще поемат по нашия път и ще продължат нашата мисия, да станат добри медици, учители, родители, за да може да се поздравяваме всеки път с усмивка и да сме в полза на обществото, най-вече за децата.”, коментира директорът на болницата д-р Кети Маналова.

Източник: https://www.kazanlak.com

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova