Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Каузата #steniskanabala обедини абитуриентите в цялата страна

31.05.2018

Каузата #steniskanabala обедини абитуриентите в цялата странаКампанията с дарителските тениски в полза образованието на абитуриенти сираци от Випуск 2018 се разраства и петият сезон е на път да регистрира най-масовото участие досега. Тази година на страната на каузата #steniskanabala застанаха различни актьори от уеб сериали.

До момента #steniskanabala2018 обедини дарителския потенциал на 2382-ма абитуриенти от 47 училища в цялата страна. Най-масово се включват тези в Пловдив, Петрич, Бургас, Враца, Горна Оряховица. По брой участници класацията, очаквано, се води от София, предвид факта, че в столицата е най-голям и броят на учебните заведения със завършващ 12-и клас. През последните дни много гимназии изпратиха своите дванадесетокласници и абитуриентите вече изпращат снимки с тениски на кампанията. Предстоят баловете и заявките за тениски на сайта

Интересно е, че в кампанията 2018 се включват не само абитуриенти. Постъпления по нарочната банкова сметка, в която набраната към момента сума възлиза на общо 49 843 лева, както и заявки за тениски осъществяват включително ученици от първи клас, които съпровождат дванадесетокласници на тържеството за завършване на училище, служители в офиси, които отиват с тениските на тиймбилдинг, множество единични дарители, които просто харесват каузата, както и цели класове, които смятат да се облекат по този начин на 24 май или 15 юни.

Доставката до дарилите се осъществява благотворително от страна на DHL като официален логистичен партньор, а разпределението на стипендии сред абитуриентите сираци, които са приети във ВУЗ през 2018 ще се осъществи от Столичен комитет на Български Червен Кръст. Регламентът за кандидатстване също се намира на сайта www.steniskanabala.bg.

Източник: https://dariknews.bg
Снимка: https://dariknews.bg

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova