Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Деца успяха да съберат 3 000 лв за дарение

30.03.2015

Деца успяха да съберат 3 000 лв за дарениеПонякога не е нужно да притежаваш много, за до можеш да помогнеш на другите. Дори и ако си още дете.

Учениците от IХв клас на ГПЧЕ „Иван Вазов” в гр. Смолян са трогнати от историята на една болна жена. Това е достатъчно, за да решат, че трябва и могат да й помогнат. С каквото могат, най-вече с инициативност, ентусиазъм и много усърдна работа. Без шум, без излишна суета. Не познават лично Светлана, но това няма значение. Просто едни хора помагат на друг човек, изпаднал в беда.

След като гледат репортаж по Нова ТВ за болната жена, споделен на страницата на Милостив, учениците решават да й помогнат. Първоначалната им идея е да изработват и продават мартеници в училището, а спечелените пари да дарят на Светлана, страдащата жена. По-късно решават, че тази помощ не е достатъчна и се обръщат към кмета на град Смолян Николай Мелемов за съдействие. Той им предоставя подходящо място в центъра на града, където да могат да продават мартениците. За три дни децата успяват да съберат 500 лв.

Вдъхновени от широката подкрепа, която получават от хората, учениците единодушно решават да разширят благотворителната акция в помощ на Светлана. Следващата им крачка е по-мащабна – решават да организират благотворителен концерт. Канят млади творци от Родопите да вземат участие. Учениците не само организират сами концерта, но и изработват билетите и рекламните плакати и ги разпространяват в училището и града.

Концертът се провежда на 25 март 2015 г. в РДТ "Николай Хайтов", гр. Смолян. Доста от жителите на Смолян откликват, някои даряват допълнителни суми към цената на билета. Общата сума от всички инициативи на младите хора достига близо 3000 лв. Младите благодетели казват, че са радостни от успеха на доброто дело. Надяват се тази помощ да допринесе за оздравяването на Светлана. Това е достатъчно за тях, за да се чувстват удовлетворени от постигнатото.

Дарения за Светлана все още се събират и по банков път:

ЦКБ АД, клон София Запад
IBAN: BG74 CECB 9790 50A6 8728 00
BIC CECBBGSF
Титуляр: Светлана Кърпачева
PayPal: karpacheva@mail.bg

Снимка: http://novanews.bg

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova