Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Близо 80% от сираците, настанени в Шарената къща, са си намерили работа

26.01.2014

Близо 80% от сираците, настанени в Шарената къща, са си намерили работаБлизо 80% от настанените младежи в наблюдаваното жилище на Българския Червен кръст „Шарената къща" са намерили своята професионална реализация. Това заяви за Дарик ръководителят на дома Ивелина Михайлова, като уточни, че от създаването на жилището през 2012-а година досега са били настанени 40 младежи, 26 от тях вече са намерили работа и собствено жилище, а 7 са студенти и живеят в студентски общежития.

Михайлова допълни, че повечето, които са потърсили помощ в „Шарената къща", са сираци, напуснали социалните институции.

До този момент през „Шарената къща" са преминали 40 младежи на възраст между 18 и 25 години. По време на престоя си там повечето са продължили образованието си, а други професионалната си реализация.

По думите на ръководителя на къщата Ивелина Михайлова 26 от младите хора са намерили работа в различни области, като най-често това е сферата на услугите: „Имаме хора, започнали работа на бензиностанция, като помощник-готвачи, като хигиенисти. Освен това има и хора, които успяват да се реализират и на по-ключови позиции.

Михайлова поясни, че с помощта на доброволците от БМЧК голяма част от младежите са преминали през студентски и професионални курсове и вече 7 от тях на студенти.

„Националната спортна академия е университетът, в който имаме трима студенти. Тази година ще кандидатстват още един-двама от младежите. Имаме студент в Техническия университет, в Благоевградския университет и в Медицинския университет", добави Михайлова.

Тя допълни, че живеещите в „Шарената къща" сами се грижа за чистотата и поддръжката на мястото. Към момента 10 младежи са настанените в жилището и на тях им предстои кандидатстудентски изпити и намиране на работа.

Източник: http://www.dariknews.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova