Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Дете помага на болната си майка чрез своите рисунки

26.02.2015

Дете помага на болната си майка чрез своите рисункиМакар и малка Ники вече знае, че мама е много болна и за да оздравее, се нуждае от много пари, които те нямат. Преди няколко дни Ники случайно чува разговор между родителите си и това, което разбира макар и по детски все още е, че мама вече няма пари да се лекува.Тя вижда горещите сълзи в очите на майка си, която така умело винаги досега е успявала да прикрие, но не и този път. След няколко часа съвсем спонтанно Ники носи на майка си всички си детски рисунки и играчки и обяснява на майка си, че иска да ги продадат, за да спечелят пари, и така тя да оздравее.

Майката на Ники, Зорница Стойкова, има злокачествено образувание в дясната гърда. Диагнозата е поставена през 2010 година, а за огромно съжаление през 2013 година се появяват метастази в костите. В България не успяват да помогнат на младата майка и тя за момент изпада в отчаяние. Надежда за живот й дават лекарите в Турция. Надеждите не са напразни и две години след проведените химио- и лъчетерапии контролният преглед показва огромен напредък - стопиране на разпространение на метастазите и намаляване на техния брой. Днес, Зорница, малката Ники и любящият съпруг и баща Венци, който не спира да бъде до двете момичета, който работи неуморно всеки ден, но въпреки това е тяхната най-голяма подкрепа, са изпълнени с надежда и вяра в добрите хора!

До момента са събрани 4474 лв в дарителската сметка на Зорница. Необходимо е провеждането на още три процедури през две седмици, струващи общо 2720 евро, а в края на март трябва да бъде направен контролен преглед на стойност 2 000 евро.

Помогнете да Зорница да продължи да живее и да отгледа своето малко момиченце! Дарителска сметка: БАНКА ДСК -ЕАД BIC: STSABGSF IBAN: BG54STSA93000022318042 Зорница Огнянова Стойкова
За повече информация фейсбук профил Дари Надежда или на тел 0885 783035


Източник: http://www.novini.bg
Снимка: http://www.novini.bg

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova