Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Иракчанин получава дом и работа у нас, благодарение на добра българка

02.01.2015

Иракчанин получава дом и работа у нас, благодарение на добра българка 47-годишният Мирсар избягал от Ирак, защото не виждал бъдещето си сред останките от войната. И започва от нулата, в България. След много несгоди в София решава да търси късмета си в Гоце Делчев. „Хората тук – добри хора...”, казва Мирсар за съгражданите си.

Той идва в града, без да има покрив над главата си, нито работа. Срещата му с една жена обаче му променя живота. Тя решава да го подслони и така вече 6 месеца. „ ... Аз казах на тази жена: много благодаря, много благодаря, щото ако не познавах тази жена, досега аз нямам решение на моите проблеми. Тя каза: „добре, няма нужда от пари сега. Когато ти работиш, взимаш пари, давай”, сподели още Мирсар.

Сълза Бандрева, жената, която го подслонила, никак не се поколебала на тази благородна постъпка: „Като го видях в каква безизходица е, поставих се на неговото място, много мъчно ми стана и реших, че трябва да му се подаде ръка – той си няма никой”.

Чрез свои познати Сълза му намира и работа и вече от 1 месец Мирсар работи и се чувства щастлив в България. И благодарен на Сълза за помощта й.

Оказва се, че жената не помага хора за първи път. Миналата година в къщата си край Гоце Делчев тя подслонява цяло семейство, което останало без дом след пожар. „Дрехи, всичко, абсолютно всичко, не остана нищо. Не мога да ѝ се отплатя цял живот на нея”, сподели Кезим за състоянието на дома си след пожара и помощта, подадена им от Сълза впоследствие. Семейството на Кезим ще остане в дома на Сълза, докато възстанови своя дом от пожара, без да дава нищо в замяна. „Така реших, че трябва да им дам ключа, да се настанят, да се почувстват удобно. В първия момент те бяха доста стресирани. И да продължат живота напред. Отвътре ми идва, че... поставям се на неговото място, мъчно ми става и решавам, че трябва да се помага на такива хора. Ако имаш два хляба, да го дадеш единия на гладния”, сподели Сълза.

Източник: http://btvnovinite.bg
Снимка: http://btvnovinite.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova