Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Благотворителен пътуващ театър за деца от „Протегни ръка“

25.10.2014

Благотворителен пътуващ театър за деца от „Протегни ръка“Пътуващият театър на сдружение „Протегни ръка“, с подкрепата на ПроКредит Банк, продължава благотворителното си начинание с представлението „Чудеса, чудесии или чудният свят на приказките“. Пиесата беше поставена на сцената на Сатиричния театър „Алеко Константинов“.

Инициативата е благотворителна с цел набиране на средства за лечението на деца в затруднено здравословно положение от социално слаби семейства или сираци.

Даренията, събрани по време на представленията, се превеждат директно в сметката на СНЦ „Протегни ръка“, която финансира деца от цялата страна.

Пиесата „Чудеса, чудесии или чудният свят на приказките“ е адаптация по едни от най-обичаните приказки на Ханс Кристиян Андерсен. Организаторите са вдъхновени от Андерсеновите приказки и техните поуки, оставащи актуални и до днес.

Представления освен в столицата ще има в Добрич, Стара Загора и Хасково.

Пиесата „Чудеса, чудесии или чудният свят на приказките“ е написана специално за трупата на пътуващ театър „Протегни ръка“ от Оля Стоянова, носител на „Аскеер“ за Драматургия 2014 г.

Групата на „Чудеса, чудесии или чудният свят на приказките“ е сформирана от непрофесионални актьори, служители на ПроКредит Банк. С огромно желание и ентусиазъм в трупата се включват банкови експерти с различен стаж и на различни длъжности. Те реализират проекта, без да получават заплащане за това. Всички са обединени от каузата на „ПРОтегни ръка“ и идеята да помогнат със събраните от представленията средства за лечението на деца в затруднено положение.

„Протегни ръка“ е благотворителен фонд, създаден през 2004 г., чието благородно начало е поставено от служителите на ПроКредит Банк (България) EАД, а самата банка участва с дарение във фонда всяка година. Той провежда ефективно своята дейност на базата на утвърдени хуманни принципи и независими решения, в съответствие с всички приложими закони, наредби и вътрешни правила на банката.

Източник: http://www.vesti.bg
Снимка: http://www.vesti.bg

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova