Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Да помогнем на Румен Арарски да получи жизненоважно лечение в чужбина!

04.09.2014

Да помогнем на Румен Арарски да получи жизненоважно лечение в чужбина!Румен Арарски е на 45 от гр. София и е баща на две деца.
През 2008 г. му е открита диагнозата „Макроаденом на хипофизата” и състоянието му постоянно се влошава. Претърпял е 4 операции, последната преди година. А през април 2014 г. му е открит нов, пети по ред рецидив на тумора.

Румен е получил оферта от Университетската клиника Хайделбер за лечение. Но сумата за лечение от 29 000 евро е непосилна за семейството на Румен.

Да помогнем на Румен да получи животоспасяващо лечение! Дарение чрез дарителски sms на номер 17 777 с текст DMS RUMEN или дарителски превод на банкова сметка:


Титуляр: Румен Василев Арарски
Банка: ДСК
IBAN: BG94 STSA 9300 0021 8524 98
BIC: STSABGSF
Благодарим ви, че дарявате за Румен!

Информация за движението на даренията чрез sms тук
Информация за набраните sms-и тук

Повече за кампанията на Румен Арарски: офертата е за лечение с формуляр за планирано лечение S2, чрез който пациентът заплаща само медицински дейности, без болницата да начислява професорски хонорари, нито други разходи извън задължителните. Въпреки това, Комисия за лечение в чужбина отказва да заплати цялото лечение на Румен с мотива: „От предоставената от Вас оферта става ясно, че болницата работи с формуляр S2, както и каква е стойността на предлаганото лечение с протон терапия. При калкулирането на тази стойност са включени и разходи, които не се заплащат от бюджета на Министерството на здравеопазването по реда на Наредба №12 от 22.12.2011 за условията и реда за заплащане на лечение на български граждани в чужбина по чл. 82, ал. 1, т. 8 от Закона за здравето. В тази връзка Ви уведомявам, че съгласно горецитираната наредба, от бюджета на Министерството на здравеопазването може да се финансира само лечение, което възлиза на стойност 12 500 евро.”

В писмото, подписано от председателя на КЛЧ д-р Лучия Добрева, не се посочва кои са тези разходи, които противоречат на наредбата.

Тъй като няма възможност да осигури сам останалите 16 500 евро, Румен подава заявление за издаване на формуляр S2 в НЗОК, като заявява, че в случай на одобрение, няма да ползва финансиране от Министерството на здравеопазването. Независимо от това, Румен получава отговор, че тъй като е одобрен от МЗ, НЗОК няма да даде ход на молбата му.

Така Румен трябва да осигури сам сумата от 16 500 евро, за което разчита на помощта на дарители.


Кампания за Румен във фейсбук:
facebook.com
facebook.com

Източник: http://dmsbg.com

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2023 milostiv.org
dgamalova