Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

С тениска на бала, или как суетата да се превърне в добрина

30.03.2014

С тениска на бала, или как суетата да се превърне в добринаВсяка година абитуриентските балове в България се превръщат в истински паради на суетата, в които учениците, завършващи средното си образование, и най-вече техните родители изсипват купища пари за един ден "слава"със съмнително качество. Рокли, костюми, прически, грим, коли - за онези, които знаят от опит какво ги чака обикновено след този сякаш изкуствено възхваляван момент, огласяван от безкрайно броене до 12, всичко това изглежда крайно ненужно и безсмислено. Затова и кампанията "С тениска на бала" предлага една много добра алтернатива абитуриентите да направят нещо наистина ценно и дори благородно от този ден.

Идеята, подкрепяна във видеото към кампанията (по-долу) от редица известни български личности, сред които водещия Димитър Павлов, певеца Рафи, актрисата Мая Новоселска, диджей Мартен и певиците Рут Колева и Поли Генова, е да насочите към благотворителност средствата или поне част от тях, които смятате да инвестирате в абитуриентските си балове и десетки снимки за спомен.

Първоначалният тласък за инициативата дава идеята на група ученици от Пирот, които през 2013 г. дариха парите, които щяха да похарчат за абитуриентски одежди, на свои приятели в нужда. Акцията им носеше името "Пет минути за теб, цял живот за тях" и вместо с бляскави рокли и костюми, които да изоставят след това вовеки в гардеробите си, те се забавляваха също толкова добре и в обикновени тениски.

Сайтът на инициативата предлага няколко модела тениски - в мъжки и дамски вариант, които всеки може да си купи срещу посочена от него сума. Тя ще отиде в помощ на абитуриенти в неравностойно положение. Тениските са с принтове на вратовръзки за момчетата и перлени огърлици за момичетата, така че с тях след това можете спокойно и гордо да отидете на бала или поне на изпращането и да си спестите, ако не цялата, то половината инвестиция в собствените "пет минути слава". Още по-хубавото е, че така ще помогнете на много деца - ваши връстници, които имат нужда от помощ, за да следват след това.

Ако се притеснявате, че така няма да можете да изпъкнете, думите на Мая Новоселска са добър начин да спрете и да помислите пак: "Вие сте млади и красиви и свободни като птици. Носете си своите пера."



steniskanabala.bg

Източник: http://www.dnevnik.bg
Снимка: steniskanabala.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova