Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Български музиканти с песен за всички „смели сърца“, борещи се за живота си

14.01.2014

Български музиканти с песен за всички „смели сърца“, борещи се за живота сиГрупите Конкурент, Монолит, Дидо от Д2, Марияна Попова, Тони Чембъра, Ерол от Уикеда и Звезди от Ахат записаха песен в чест на хората, страдащи от онкологични заболявания.

Името на песента е „Смели сърца“, като музикантите са били докоснати от историята на момче на име Дани, което през 2012г година получава диагноза левкемия. Тогава група "Конкурент" организират благотворителен концерт с цел събиране на приходи за необходимото лечение на Дани.

Събраната сума се оказва недостатъчна, а в последствие, когато средства все пак се набират, болестта вече е в прекалено напреднала фаза. Болното момче завинаги затваря очи, но остава пример за изправящите се пред тежки заболявания хора и дава вдъхновение на музикантите от "Конкурент" да творят и да се борят за каузата на Дани.

„Смели сърца“ е проект за доброто и доказателство, че хората можем да си помагаме. Каузата на Дани, съпричастността на Светли и трудът на музикантите са причината песента и видеото към нея вече да са факт. Промоцията на клипа„Смели сърца“ ще се състои на 17.12. вторник от 19 часа в клуб ROCK IT. Намиращ се на адрес гр София ул.“ Георги Бенковски“ 14.

Музикантите отправят благодарности към всички включили се в проекта и по-специално към главния герой в клипа – 22 годишно момче от Перник на име Светли. Младежът се бори с рядка форма на рак на белите дробове и въпреки че самият той има нужда от много средства за да надвие болестта, се опитва да помага и на други хора в неговото състояние.

Източник: http://offnews.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2022 milostiv.org
dgamalova