Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

2200 играчки, книги и учебници са дарени чрез ''Отпадък с късмет не отива за смет''

12.02.2014

2200 играчки, книги и учебници са дарени чрез „Не изхвърлям с ръце – дарявам от сърце“ беше последният етап от продължилата над четири месеца кампания „Отпадък с късмет не отива за смет“. Месецът на благотворителността се оказа и най-емоционален. Малки и големи, деца и ученици, родители и учители дадоха по нещо свое, за да зарадват децата в затруднено положение. Възпитаниците на детските градини и училищата в Габрово подариха над 2200 играчки, книжки, спортни и учебни пособия, които ще бъдат раздадени на техни връстници в нужда. Една част от събраните артикули ще бъде дарена на децата в двата центъра за настаняване от семеен тип, а останалите ще зарадват децата от семействата в тежко финансово положение.

С месеца на благотворителността приключва и кампанията „Отпадък с късмет не отива за смет“, по време, на която децата на Габрово спасиха природата от над 5,5 тона отпадъци. Всички събрани суровини – хартия, пластмаси и метални отпадъци – вече са предадени за рециклиране. И понеже всяко добро дело трябва да бъде наградено, инициативата ще завърши с подопаващ финал – награждаване на най-добре представилите се участници. Финалът ще се състои в концерт с участието на героите на кампанията – децата на Габрово!

Днес в зала „Възраждане“ от 17.00 ч. е концерта и награждаването на детските градини и утре, 13 февруари 2014г. в зала „Възраждане“ от 17.00 ч. - концерта и награждаването на училищата.

Източник: http://www.dariknews.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2022 milostiv.org
dgamalova