Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас ''Добротворчество'' - национален конкурс за млади музиканти, художници, писатели и младежи в затруднено финансово положениеОрганизатори: Конкурсът се организира съвместно от Милостив - платформа за благотворителност и социална дейност, Фондация Благородна Бадева, Сдружение за Модерна Култура и Васка Глушкова

Период: 16 октомври 2014 г. - 21 април 2015 г.

Медийна подкрепа: БНР, Информационна агенция ФОКУС, Културни новини, actualno.com, wishbox.org, teacher.bg

Интервюта:
* 21.04.2015 - Разговор на д-р Деворина Гамалова с журналистката Лили Големинова, радио Хоризонт
* 21.04.2015 - Разговор на Радослав Кирков с журналистката Кармен Манукян, радио Хоризонт
* 03.03.2015 - Разговор на д-р Деворина Гамалова с журналистката Татяна Иванова, радио Хоризонт
* 01.01.2015 - Разговор на Нина Панчева-Киркова с журналистката Кармен Манукян, радио Хоризонт

Описание:
Организаторите на конкурса ''Добротворчество'' се обединяват в разбирането, че различните видове изкуства предлагат уникални начини да разширяват и обогатяват въображението ни и разбиранията ни за света. Нещо повече, ние вярваме, че изкуствата могат да ни помогнат да правим добро като стимулират уважението ни към другите, насочват вниманието ни към проблеми и теми, останали извън обсега на публичните дебати, създават и утвърждават чувството ни за общност като ни предлагат форми на разговор и социално взаимодействие, а също чрез получената естетическа наслада облагородяват чувствата ни и ни обогатяват душевно. Душата, научена да познава и цени красивото става сама красива и добра. Изкуството може да създаде нови реалности и да претвори стари, да утвърди образи за добро, достойнство, ценности - образи и представи според които ние мислим и възприемаме света.

Конкурсът е разделен на четири категории: за млади музиканти, художници, писатели, а също и за младежи, които желаят да учат висше образование, но са в затруднено финансово положение. Целта е да бъдат подпомогнати младите хора в творческите им търсения като им се предоставят възможности за изява, финансова помощ, форум за споделяне на идеите им и за преосмисляне на мисията си като творци.

Категории на конкурса

Млади
музиканти

Млади
художници

Млади
писатели

Младежи в затруднено финансово положение

Възрастoва граница на участниците между 14 и 25 години между 16 и 33 години между 16 и 26 години между 18 и 21 години
Срокове за кандидатстване (някои от сроковете са удължени) Краен срок за кандидатстване 25.03.2015 Краен срок за първи кръг 20.02.2015 Краен срок за кандидатстване 01.03.2015 Краен срок за кандидатстване 28.02.2015
Награди
 • Първа: 500 лв
 • Втора: 400 лв
 • Трета: 300 лв
 • Допълнителни награди
 • Първа: 1200 лв
 • Втора: 800 лв
 • Трета: 400 лв
 • Две награди на публиката по 200 лв
 • Първа: 600 лв
 • Втора: 400 лв
 • Трета: 200 лв
 • Допълнителни награди

Стипендии по 1200 лв и награди
 • Първа: 300 лв
 • Втора: 200 лв
 • Трета: 100 лв
Общ награден фонд 3600 лв 2800 лв 1600 лв 8150 лв
Пълна информация Прочети повече ... Прочети повече ... Прочети повече ... Прочети повече ...


Наградният фонд е осигурен благодарение на безусловната подкрепа на дарители – българи и български фирми както на територията на страната, така и извън нея.

Резултати:

На 21 април в галерия „България” на Софийска филхармония се проведе награждаването на национален конкурс „Добротворчество”.

Събитието съчета гала-концерт на финалистите в раздела за млади музиканти и откриване на изложбата на избраните творби в раздела за млади художници. Организаторите разказаха за идеите на конкурса, за това как изкуствата могат да ни помогнат да правим добро и как участниците претвориха темата „добротворчество”. Писателят Калин Терзийски връчи наградите на победителите. Изложбата продължи до 11 май.

Във всяка една от категориите може да видите, кои са победителите, техните творби и видео записи от събитието.

Събраният награден фонд е над 16 хил. лева. Искаме да изкажем благодарност на дарителите и доброволците, които ни помогнаха да осъществим тази инициатива. Може да видите техните имена и отпуснатите средства от тук.

Тази страница е безвъзмедно преведена на английски от доброволеца Лилиа Петкова.Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova