ДДЛРГ Катя Ванчева 
Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 
Начало > Домове за сираци: 7-18 г. > ДДЛРГ Катя Ванчева

ДДЛРГ Катя Ванчева


Адрес с. Широка лъка, общ. Смолян, обл. Смолян Ел. поща s_shikov@abv.bg
Интернет адрес http://milostiv.org/244 Телефон 03030/22 31; 03030/22 76
ДиректорСтанислав Шиков Виж на карта bgmaps.com
Капацитет53
Информация
Домът за деца - Широка лъка води своето начало от 01.09.1968 г. Разположен е в най-красивия кът на Родопа планина, в близост / 10км / до известната туристическа местност Пампорово.

Широка лъка е историчестки етнографски архитектурен резерват с богати традици на културни и просветни празници. В близост до институцията са и Националното училище по фолклорни изкуства, дом за медико – санитарни грижи за деца и целодневна детска градина с предучилищно възпитание.

В институцията ни са настанени 60 деца от 7 до 18 годишна възраст, включително и до завършване на средно образование, но не повече от 20 годишна възраст. Толкова е и капацитета й. Децата са разпределени в три групи – постоянна грижа и три групи – седмична грижа. За отглеждането и възпитанието на децата се грижи добре обучен екип от 23 души, заедно със социален работник, психолог, трудотерапевт, медицински работник и доброволец от Корпуса на мира – САЩ. Екипа на институцията работи по институционален проект, утварден от община Смолян, в който са описани переспективата за развитието, определена е също и визията – институцията да се превърне в отговорен фактор, в партньорство за предоставене на качествени, отговарещи на европеиските стандарти социални услуги за деца. Вниманието и усилята на екипа на институцията са насочени предимно към премахване факторите, водещи до социални дефекти, и на източниците на психически травми и напрежение у децата.

Екипът ни работи под мотото „Не обещавай повече, от колкото можеш да дадеш на едно дете, но това, което предлагаш, да бъде постоянно и сигурно.”

В Институцията функционира добре обзаведена компютърна зала с 10 компютърни конфигурации, с интернет връзка, където възпитаниците получават компютърни умения, изучават английски език.

Децата са разпределени и живеят в пет апартамента – тип „Мезонети”. Всички спални помещения са оборудвани с легла, нощни шкафчета и гардеробчета за всяко дете. Стените на спалните и коридорите са изолирани с гипсофазерни плоскости, с окачени тавани, а подовете са подновени с ламиниран паркет. Подновена е изцяло електрическата инсталация и ел. осветлението в институцията . Към всеки апартамент има изградени самостоятелни санитарни възли – бани и тоалетни.
Допълнителна информация
Карта


Обновено на 22.08.2015


Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova