ДДЛРГ Асен Златаров 
Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 
Начало > Домове за сираци: 7-18 г. > ДДЛРГ Асен Златаров

ДДЛРГ Асен Златаров


Адрес ул. Авлига № 1, общ. Враца, обл. Враца Ел. поща asen_zlatarov_vr@abv.bg
Интернет адрес http://milostiv.org/213 Телефон 092/62 23 89
ДиректорАнита Иванова Виж на карта bgmaps.com
Капацитет75
Информация
През 1967г. домът се настанява в сегашната сграда, съобразена с всички изисквания за провеждане на пълноценни занимания и живот.Сградата е на три етажа. На всеки етаж има спални помещения, игротека, възпитателска и различни специализирани кабинети.

Капацитетът на дома е 75 деца, за които се грижат 13 възпитатели, 2 –ма психолози, 2 мед. лица, 3-ма соц.работници, 3-ма хигиенисти, 1 шивач,1 перач, работник ремонт и поддръжка, трима готвачи.

Децата са разделени на три групи в зависимост от възрастта и пола им. Броят на децата в спалните помещения варира от две до четири деца. Спалните са обзаведени с единични легла, ракли, гардероби, шкафчета за лични вещи.

Основна цел на работещите в Дома е индивидуализиране и повишаване качеството на грижата за децата чрез удовлетворяване основните им потребности:

В дома са настанени деца от 7 до 18/20 години, като само 7 от тях са със ТЕЛК и 15 са със специални образователни потребности.

От 2001 год. тече процес на реформа в домовете за деца, с една основна цел –деинституционализиране на децата т.е. преход от дейности по отглеждане и възпитание на децата в дома към дейности по организиране и предоставяне на социални услуги в общността, като алтернатива на институционалния престой и грижа.

Реформата на домовете е насочена към нуждите на децата по принцип, а не към нуждите на самата институция. За да се случи този процес е необходима поетапна реорганизация на пространствата и начина на живот с цел въвеждане на модела "Живот в малка група".

Ние сме направили една малка стъпка-обособили сме Защитено пространство, в което живеят шест деца. Следващата стъпка е откриване на соц.услуга - Преходно жилище, в която младежите над 16 години ще се подготвят за самостоятелен живот.

В процес сме на търсене на спонсори за откриването на тази соц. услуга, като трябва да се обособи и обзаведе необходимото за това пространство.
Новини
  • БЧК подпомага абитуриенти сираци
    12.05.2014
    Във Враца червенокръстката организация работи вече 130 години, има над 4 000 членове. Тези, на които доброволците са помогнали в нужда са хиляди. Ето какво казва пред БНР Гергана Михалчева, директор секретариата на областния съвет на БЧК- Враца по случай празника на БЧК на 8 май: "Врачанската червенокрътска организация има 195 доброволци, над 150 доброволци към Българския младежки червен кръст и над 4 000 членове. Това е денят, в който ние чес
Належащи нужди
Ще приемем с благодарност всичко от посоченото, което бихте могли да ни предоставите
За дарения
Банка: ОББ АД клон Враца
IBAN: BG25UBBS80023107420610
BIC: UBBSBGSF
Карта


Обновено на 22.08.2015


Copyright © 2011-2023 milostiv.org
dgamalova