Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Мирослав Андонов мечтае да стане добър счетоводител и да открие собствена счетоводна къща

| 16.03.2015



Казвам се Мирослав Андонов ученик от 12 клас в ПГИ "Карл Маркс" - Смолян, спец. "Икономическа информация".

През учебната 2011-2012 г. загубих най-святото нещо в живота си - моята майчица , моята дясна ръка. Живота беше несправедлив към нея и към мен. След кратко боледуване си отиде един прекрасен за мен човек. Мама беше доказал се дипломиран експерт - счетоводител с много опит в счетоводната дейност. Тя ме научи да съм отговорен; спомогна за моята ранна професионална ориентация; научи ме да съм много опитен в изпълнението на професионалните ми задължения; да бъде общителен и да изказвам мнението си на място и аргументирано.

 Мама имаше една съкровена мечта, а тя беше да наследя нейната професия. Това ме мотивира да уча висше образование специалност "Счетоводство и контрол". Искам да осъществя моята и нейна мечта, с риск да се сблъскам с много трудности от финансово естество.

Факт е, че в ПГИ уча с голям интерес и лекота доста дисциплини - компютърно счетоводство, бюджетно счетоводство, счетоводство на предприятието и др. Това предполага, че няма да имам трудности в обучението ми във висшето учебно заведение.

Другата ми мечта е, след като завърша, да се докажа като добър счетоводител и да открия собствена счетоводна къща, в която да назнача безработния ми от години баща. Това ще спомогне да реализирам несбъдната мечта на милата ми майчица. Това ще ми донесе финансова стабилност и ще мога да се отблагодаря на баба и дядо, които в момента се грижат за мен. Искрено се надявам да създам семейство, на което да подсигуря един по- прекрасен от моя живот.

* * *

С този текст Мирослав Андонов кандидатства за стипендия в конкурса "Добротворчество" (milostiv.org/dobrotvorchestvo), категория Младежи в затруднено финансово положение, които искат да учат висше образование. Към мотивационното писмо изпрати документи, които удостоверяват, че наистина се нуждае от финансова помощ за образованието си.

Снимка: freeimages.com/profile/djshaw

Търси

Категории

  1. Всички
  2. Добри примери
  3. Материали от конкурс за есе, посветен на милостинята и дяконията
  4. Беседа за милосърдието и социалната дейност на Църквата
  5. Дарителството в България от 1878 до 1951 година
  6. Милосърдие и християнство
  7. Конкурс "Добротворчество" 2015, категория Студенти
  8. Конкурс "Добротворчество" 2015, Млади писатели
  9. Как да получа помощи?
  10. Конкурс "Добротворчество" 2017, категория Студенти
  11. Превенция на здравето
  12. Конкурс "Добротворчество" 2018
  13. Конкурс "Добротворчество" 2019
  14. COVID-19
  15. Конкурс "Добротворчество" 2020
  16. Конкурс "Добротворчество" 2022
  17. Конкурс "Добротворчество" 2023

Тип

  1. Всички
  2. Препоръчани
  3. Видео

Статии и видео


Текущи инициативи




Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova