Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Призив за помощ на Православен център за духовно обгрижване на наркозависими „Св. Боян Енравота”

Автор: Диан Савчев | 01.11.2013



Здрaвейте,

Ние сме Православен център за духовно обгрижване на наркозависими. Занимаваме се с лечение на хора, страдащи от зависимости. Отношението към зависимите от наркотици хора у нас е силно негативно. В очите на голяма част от обществото те са „престъпници“, „сами са си виновни“, „трябва да ги отбягваме“. Малко са хората, които се замислят, че този избор е направен в една много крехка възраст, когато човек е уязвим и не се е изградил като личност. Началната възраст на употребата е между 13 и 16.

Наркоманите са болни хора, които имат нужда от помощ, подкрепа и протегната ръка. Скандалите и забраните няма да им помогнат. Нужна им е топла дума от близките и помощ. Потенциална опасност да се превърнат в наркомани грози голяма част от децата у нас. Липсата на контрол, говоренето на достъпен език и подходяща превенция превръща инцидентната проба на купон в системно приемане на наркотици. И от обикновено, усмихнато дете, вашият наследник може да стане наркоман. Точно като тези, които отбягвате и сочите с пръст, защото „сами са си виновни“. Ние водим борба срещу тази зависимост.

Православният център за духовно обгрижване на наркозависими младежи (ПЦДОН) съществува вече повече от десет години. За това време екипът на центъра е помогнал да преборят зависимостта си от наркотични вещества и да влязат в т. нар. състояние на устойчива ремисия на огромен брой млади хора, дошли не само от улицата или от своите разпадащи се и страдащи заедно с тях семейства, не само от други сходни центрове, където не са получили адекватна или достатъчна помощ, или не са успели в достатъчна степен да се възползват от нея, но също така и близки и роднини на въцърковени православни християни, неуспели поради ред причини да се справят със зависимостта в границите на собственото си семейство, включително и такива на висши и редови клирици на БПЦ. Екипът ни Ви моли за съпричастност към нуждите на ПЦДОН! Молим съгражданите ни, които са в състояние да помогнат на центъра, да го направят. Нека с това докажем, че не е изчезнала на пълно човечността в обществото ни.

Центърът има най-вече нужда от финансова помощ, защото много трудно успяваме да покриваме нуждите си като сметки за ток, вода и т.н. Също така ще се радваме да приемем храна, дрехи и обувки, понеже повечето от младежите идват от улицата, а някои от тях са само с дрехите на гърба си. Опитваме се да намерим хора, които да наемат момчетата на работа, за да можем да покриваме някои от нуждите, но това става рядко и то се отзовават хора, които ни познават.

Финансова помощ може да се превежда на следната банкова сметка:

Сдружение "Отвори очи" Първа инвестиционна банка

IBAN: BG52FINV91501215277852, BIC: FINVBGSF Като основание за плащане, моля да впишете: Дарение за ПЦДОН

Повече информация за центъра може да видите от следните адреси:

 

Православен център за духовно обгрижване на нарозависими (ПЦДОН) „Св. Боян Енравота” се намира в гр. Варна, р-н Аспарухово, в двора на православен храм „Св. Цар Борис”.

Търси

Категории

  1. Всички
  2. Добри примери
  3. Материали от конкурс за есе, посветен на милостинята и дяконията
  4. Беседа за милосърдието и социалната дейност на Църквата
  5. Дарителството в България от 1878 до 1951 година
  6. Милосърдие и християнство
  7. Конкурс "Добротворчество" 2015, категория Студенти
  8. Конкурс "Добротворчество" 2015, Млади писатели
  9. Как да получа помощи?
  10. Конкурс "Добротворчество" 2017, категория Студенти
  11. Превенция на здравето
  12. Конкурс "Добротворчество" 2018
  13. Конкурс "Добротворчество" 2019
  14. COVID-19
  15. Конкурс "Добротворчество" 2020
  16. Конкурс "Добротворчество" 2022
  17. Конкурс "Добротворчество" 2023

Тип

  1. Всички
  2. Препоръчани
  3. Видео

Статии и видео


Текущи инициативи




Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova