Дарение на дрехи, обувки и играчки на хора в материално затруднение 
Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас Дарение на дрехи, обувки и играчки на хора в материално затруднение

Организатори: Милостив и TA "Българи" - Кипър

Период: 13.12.2017 - текущ

Описание:
В навечерието на светлите Рождественски празници, когато посрещаме идването на Христос в плът, ние от сдружение “Милостив” се обединяваме с нашите сънародници от Танцов Ансанбъл (ТА) "Българи" - Кипър в една обща инициатива на милосърдието. Инициативата е да организираме даряването на помощи за братята и сестрите ни в нашата родина, които са в материално затруднение.

Във всеки град в Кипър ще има пунктове за събиране на даренията, които са организирани от ТА "Българи" - Кипър и други доброволци. Кампанията ще продължи до 2-ри янури и няма да набира финансови средства. Даренията ще включват нови и запазени втора употреба дрехи, одеяла, обувки, чанти, раници, играчки и книжки за деца. На 18-ти януари 2018 г. пратката ще бъде транспортирана от Кипър до България от Стоян Китов, собственик на фирма „ЕВРО ТРАНС”, който неведнъж е помагал с безвъзмезден превоз при различни благотворителни кампании на острова.

Дарението ще бъде посрещнато от представители на сдружение Милостив в гр. Пазарджик. Според обема и съдържанието то ще бъде разпределено между многодетни семейства, деца с по един родител, както и домове и центрове за настаняване от семеен тип на деца и младежи. В случай, че предлаганите помощи към настоящия момент са достатъчни, те ще бъдат пренасочвани към организацията за събиране на дрехи „Дари любов”. След разпределянето на дарението ще бъде публикувана информация в сайта и фейсбук страницата на Сдружение Милостив, в която ще опишем движението на даренията. Ще добавим и снимки от предоставянето на дарените вещи, за да може дарителите да споделят радостта от помощта, изпратена към събратята.

На снимката са основателя на ТА "Българи"- Тодор Здравков (вляво) и членове от ансамбъла Полина Борисова и Мирослав Станчев


Вход | Регистрирай се | Copyright © 2011-2017 milostiv.org