Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Стартира седмото издание на най-голямото благотворително събитиe

Автор: www.economic.bg | 05.10.2016

Стартира седмото издание на най-голямото благотворително събитиeФондация „За Нашите Деца“ организира седмото издание на най-голямото си благотворително събитие "Вечер на добродетелите". То ще проведе на 26-ти октомври в Център за високотехнологични иновации „Джон Атанасов” на Sofia Tech Park. Тази година каузата е създаване на първия в София иновативен Комплекс за ранно детско развитие.

Каузата на "Вечер на добродетелите 2016 г." цели да набере средства за дейностите на Комплекс за ранно детско развитие, който ще предоставя интегрирани социално - здравни услуги на деца и семейства. В комплекса децата и семействата ще могат да получат на едно място пълния пакет от форми на подкрепа за най-уязвимите деца, а именно – малките деца с увреждания, трудности или забавяне в развитието.

Комплексът ще е единственият в София, в който наред със социалната подкрепа, децата и семействата ще имат непосредствен достъп до здравна консултация и интервенции, които отговарят на медицинските стандарти.

"През 2015 г. взехме решение да променим живота на 21 бебета, които все още живеееха в Дома за медико-социални грижи „Св. София“ в столицата. До края на октомври тази година всяко едно от тях ще бъде изведено от дома и настанено в най-подходящата за детето семейна или близка до семейната среда. А ние ще започнем изграждането на съвременен Комплекс за ранно детско развитие. Нашата цел е да превърнем този Комплекс в пристан на надежда, толерантност и подкрепа за стотици деца и родители в риск в София и областта.

В него под един покрив децата и семействата ще могат да се възползват от широк набор от услуги – от консултации със специалисти до хидро и арт терапия, така че техните деца да получат най-добрата грижа. Едва ли на друго място в България едно новородено с трудности в моториката си ще може спокойно да посещава специален басейн, където с помощта на световно призната методика и квалифицирани специалисти, ще се работи за развитието на пълния капацитет на детето! В същото време семейството на детето ще може да получи психологическа или здравна консултация, докато по-голямото дете на семейството ще играе с други деца в двора! На същото място други деца ще имат достъп до високо-квалифицирани рехабилитатори. Децата ще се развиват и ще се радват на живота през магията на изкуството и радостите на спорта."

„Този Комплекс, пълен с екип от професионалисти с големи сърца, ще даде алтернатива на семейство, в което се ражда дете с трудност в развитието или увреждане. Tака семейството се научи не просто да се грижи за детето, но и да стимулира развитието му, ще даде шанс на детето да остане у дома и да развие пълния си потенциал в сигурна семейна среда, заобиколено от любовта на семейството си. Заедно ще променим съдбата на много деца в риск!“
, заяви изпълнителният директор на фондация за нашите деца Иванка Шалапатова.

За първи път водещи на събитието са обичаните и популярни Михаил Дюзев – водещ на сутрешния блок Дарик кафе, и телевизионната водеща и международно призната певица Йоанна Драгнева, които инициират и подкрепят редица каузи в подкрепа на децата в неравностойно положение.

На сцената в подкрепа на каузата ще излязат световно известни български творци, сред които цигуларят Веско Ешкенази и диригентът Мартин Пантелеев. Двамата братя имат само един ден в годината, в който са в България едновременно! Това е именно Вечерта на добродетелите

Игор Марковски отново ще бъде водещ на благотворителното наддаване и ще даде възможност на всеки гост на Вечерта да си тръгне с предмет, собственост на българска или световна знаменитост, или да спечели специално преживяване.

Източник: http://www.economic.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova