Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

ВУМ обявява прием и стипендии за таланти в софтуерното инженерство

Автор: www.moreto.net | 04.04.2016

ВУМ обявява прием и стипендии за таланти в софтуерното инженерствоОбщата сума на стипендиите е на стойност 20,000.00 Евро, предоставени от „Висше училище по мениджмънт (ВУМ) и неговите партньорски компании. Фондът е предназначен за всички, желаещи да кандидатстват за обучение в програма „Софтуерни системи и технологии“ на висшето училище. Заинтересованите от програмата ще имат възможност да получат стипендия, достигаща 1000 Евро за семестър. Първоначалната сума ще се определя според резултатите при кандидатстване, а след това ще зависи от успеха по време на следване, със стойност до 1000 Евро за семестър.

Програмата „Софтуерни системи и технологии“ стартира успешно през ноември 2015 като привлече интереса на кандидат-студенти от България и чужбина.

ВУМ предлага програмата както в редовна форма на обучение за начинаещи, така и в индивидуална форма(адаптирана за работещи), за напреднали в областта специалисти, с доказуемо ниво на експертна компетентност. Индивидуалният план на обучение е специално създаден за хора с изграден опит в сферата на софтуерния инженеринг, които ще имат възможността да получат българска и британска бакалавърска диплома за по-кратък срок на обучение.

Кандидатите за стипендия - напреднали ИТ специалисти ще бъдат с предимство ако са:

1. работещи ИТ специалисти с доказуем трудов стаж в сферата на ИТ;

2. специалисти притежаващи авторитетни международни ИТ сертификати;

3. студенти изучаващи компютърни науки в акредитирани институции.

Кандидатите за стипендия – начинаещи (ученици, завършващи средно образование), но без професионален опит, ще трябва да се явят на мотивационно интервю, което ще се проведе на английски език. В допълнение ще бъдат разглеждани документи от предходно образование или разработвани любителски ИТ проекти, както и доказателство за владеене на английски език (сертификат или тест във ВУМ).

Предимствата на студентите (в редовна или индивидуална форма), изучаващи софтуерен инженеринг във ВУМ са следните:

1. Програмата е напълно синхронизирана със стандартите по софтуерен инженеринг на IEEE, както и с водещите световни технологични институции като MIT, Stanford и Waterloo.

2. Преподаватели са водещи експерти от софтуерната индустрия като ИТ директори на международни банки, топ ниво директори на компании като IBM, сертифицирани PMP, Executive Security Officers и други.

3. Дипломиране с българска и британска бакалавърска диплома.

4. Задължителен стаж по специолността (над 3 месеца през всяка академична година), предоставен със съдействието на ВУМ.

5. Възможност за обмен (мобилност) по програма Еразъм+ в европейско висше училище за един или два семестъра.

Програмата обхваща приложната и академичната страна на софтуерното инженерство: принципи, процеси, методи, теории, модели, и абстракции като изгражда необходимите лични и професионални качества на своите студенти. Целта на програмата е да бъде научно-приложна, така че да осигури успешно кариерно развитие на всеки свой възпитаник в първокласна софтуерна компания.

Програмата включва целия спектър от дейности в софтуерния инженеринг: Спецификации, стандарти и изисквания; Управление на Софтуерни инженерни процеси; Управление на Софтуерни инженерни модели; Софтуерен дизайн и архитектура; Разработка на Софтуерни системи; Управление на Софтуерни конфигурации; Тестване на Софтуерни системи; Софтуерна поддръжка; Софтуерна верификация и валидация; Софтуерни Метрики – инструменти и методологии; Управление на софтуерен проект; Професионални, етични и правни въпроси за софтуерни инженери.

Информационен ден за специалност „Софтуерни системи и технологии“:

Всички заинтересовани от обучение в областта на софтуерното инженерство ще имат възможност да присъстват на специализирана демонстрация на специалността на 16 април 2016 г., в сградата на висшето училище във Варна, ул. „Оборище“ 13а (до III-та ПМГ).

За повече информация и записвания: +359 885 398 630/ +359 885 398 663

Източник: http://www.moreto.net
Снимка: http://www.moreto.net

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova