Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Младши сержант Александър Иванов спешно се нуждае от 2 трансплантации

Автор: Всеки ден | 26.10.2015

Младши сержант Александър Иванов спешно се нуждае от 2 трансплантацииМладши сержант Александър Иванов страда от тежка форма на карцином. Вместо на меден месец в Дубай младото семейство постъпва в гръдна хирургия на ВМА-София, където само три седмици след сватбата Александър преживява първата си операция. Отстранен е подут лимфен възел на шията, но семейството даже и не подозира, че това е само началото. Седмици по-късно, когато махат конците на раната и са отново в болницата, двамата научават, че резултатите от биопсията сочат тумор, особено агресивен, смесица от герминативно-клетъчен тумор с компоненти на тератом, ембрионален карцином и тумор на Тейлум.

Направени са му две операции докато се открие източника. Новогодишните празници се оказват време на безкрайно чакане. С нетърпение очакват 6-ти, за да започне първата химиотерапия. Междувременно е станало ясно, че в тялото има разсейки в далечни органи. През юли туморният маркер е отново в обсега на скалата у нивата му са се доближили до нормалните за здрав човек.

Следва поредица от периоди на подобрение и падение. Близките започват да забелязват нови смущения в ежедневието на Александър - загуба на вкус,драстична загуба на телесно тегло, месеци наред, денонощно висока температура, остър обронхит и много други. Седмици по-късно вече говорим за пневмония. Химиотерапията не помага, това става очевидно.

През юли 2015 лекарите дават повече яснота - разсейките са станали по-активни, лечението на помага, туморът е нараснал, а опции за лечение почти няма, защото тялото е почти отровено от вредите на химиотерапията.

Тежките прогнози не закъсняват - лекарите са безсилни и очакват месеци или година живот. Семейството обаче не се предава и започва да търси алтернативи - имунотерапия, холистична медицина, консултира се с още лекари, посещава Анадолу клиник в Истанбул и успява да се справи с помощта на близки и приятели, които винаги са до тях.

Междувременно новите изследвания откриват тревожен факт - ново образувание се е е формирало в сърцето и заплашва да тръгне свободно из кръвоносната система. Турските лекари съветват за спешна сърдечна операция. Вероятността това да е нов тумор е огромна.

В това състояние, преди броени дни получават офертата за лечение - 97.000 хил. евро е цената, която трябва да платят за две трансплантации - шанс за неговия живот. Сумата е непосилна. Междувременно нито един от двамата не е спирал на работи - той в Армията, а тя - в училище. Завършва втора магистратура и работи по няколко допълнителни проекти в свободното си време. Но парите не стигат.

Ето тук се появяват всички онези, които имат добри сърца и изпитват състрадание. Всички негови приятели и колеги се борят да съберат нужната сума, но не успяват. Поради тази причина най-важни се оказват непознатите, които са готови да отделят от бюджета си, за да помогнат.

Александър има открита дарителска банкова сметка за събирането на 97 000 евро за предстоящите му трансплантации:
Обединена българска банка
IBAN BG73 UBBS 80021038429340
BIC UBBS BG SF
Александър Георгиев Иванов
PayPal: alexandarbrass@gmail.com


фейсбук дарителска кампания за Александър

Източник: http://www.vsekiden.com

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova