Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Болен баща от Варна остана на улицата с двете си деца, нуждае се спешно от инсулин

Автор: varna24 | 18.08.2016

Болен баща от Варна остана на улицата с двете си деца, нуждае се спешно от инсулинРепортер на Varna24.bg се срещна с 39-годишният Стоян, който отправи отчаян зов за помощл

Историята на окаяното семейство е драматична. Преди години Стоян и съпругата му имали голям апартамент във варненския квартал "Владиславово". По искане на жена му продали жилището и отишли да живеят в балчишко село.

Наскоро обаче жената започнала връзка с друг мъж и изгонила съпруга си с двете деца. В пристъп на ярост подпалила цялото им имущество, в което изгорели дрехи, лични карти и документи на мъжа и децата.

За да се предвижат до Варна, се наложило да продадат колелото на Кристиян, 18-годишният син на Стоян.

Младежът, който не е завършил все още средното си образование, бил отличник в селото, където живеели. Мечтаел да стане лекар. Днес мечтата му е да има лична карта, за да може час по-скоро да си намери работа и помогне за оцеляването на болния си баща и сестра си. Кристиян е с операция на едното око, след като хвърлен диск отлепя ретината му преди време.

Милена е на 20 години, но поради заболяването си, умствена изостаналост, прилича на дете на около 12 години. Момичето се нуждае спешно от памперси и дрехи.

Семейството е приютено на 17 юли без никакво имущество от тяхна възрастна позната, която им е отстъпила стая от жилището си, за да имат покрив над главата. Жената обаче е пенсионерка и инвалид и с парите, които получава не може да се грижи за изхранването на Стоян и децата му, които буквално гладуват.

Посъветвахме Стоян да се обърне към социалната кухня на ул. "Драва Соболч" във Варна. Директорката на трапезарията, Мариана Николова, уточни, че мъжът може да се нареди на опашката за храна рано сутринта, но огромната и тревога е, че кухнята ще работи до края на август и след това вероятно ще бъде закрита.

На този етап Стоян има спешна нужда от инсулин и лекарства за високо кръвно налягане, които е получавал с рецептурна книжка, изгоряла при пожара. Мъжът не може да поднови и ТЕЛК-а си, докато не си вземе личната карта, за която вече е пуснал документи.

Призовават се всички, които могат да помогнат по някакъв начин на Стоян и децата му да се обадят на тел. 0876 99 87 17.

Източник: https://www.varna24.bg

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova