Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Не достигат парите за лечението на малката Велизара

Автор: Милостив | 27.07.2015

Не достигат парите за лечението на малката ВелизараПреди месец ви запознахме с историята на малката Велизара от Габрово, която спешно се нуждае от ортопедична операция. До момента нужните средста не са събрани, а родителите на детето са силно притеснени. С нас се свързаха близки на семейството, които ни помолиха за помощ. А ние молим вас, нашите приятели. Нека заедно помогнем на Велизара да оздравее!

Дарителска банкова сметка
Титуляр: Велизара Николаева Пенчева
Първа Инвестиционна Банка
IBAN: BG21 FINV 9150 1316 5016 93 - в лева
BIC: FINVBGSF

Телефон за връзка с майката на Велизара: 0876343042


Нека си припомним и историята на детето:

Велизара е на 5 години от Габрово. Малкото момиче се нуждае от ортопедична операция – супракондиларна деротационна остеотомия вляво, която струва 20 000 евро (17 200 евро за операция и болничен престой, 500 евро за придружител, 1 300 евро за ортопедични обувки и 1000 евро за самолетни билети за 2 ходения до Германия) за лечение на Велизара Пенчева в болница Румелсберг, Германия.

Още при раждането на детето се установява, че е с дефект на невралната тръба – спина бифида. При нея част от мембраните, предпазващите нервната тъкан на гръбначния мозък излизат от отворените прешлени на гръбначния стълб. Предпазната мембрана обикновено е покрита с кожа. Ако тя е прекалено тънка, се налага незабавна оперативна намеса, за да се избегне спукване на сака, което може да доведе до тежки усложнения. Случаят на Велизара е такъв и затова, на еднодневна възраст, е приведена в Пирогов за затваряне на дефекта. За съжаление операцията се оказва неуспешна и след седмица се налага да бъде извършена повторно.

С прибирането у дома проблемите не свършват. Детето започва да развива уроинфекции – също много често усложнение при спина бифида, тъй като увреждането в лумбосакралната област нерядко засяга и тазовите резервоари.

Следва нова операция в Пирогов . След процедурата Велизара развива „тежко септично състояние, което налага масивна антибиотична терапия”. Два месеца по-късно отново е оперирана за протезиране на уретерите…

През 2014 година детето претърпява шеста операция за корекция на стомите.

След шест интервенции у нас, страхът, че може отново да се стигне до усложнения и повторни операции, подтиква родителите този път да изберат специализирана клиника в чужбина. Решихме да отидем в чужбина,защото искаме да бъде направена както трябва, от специалист с повече опит, в детска специализирана клиника, който се занимава точно в тази област - невроортопедията. Желаем този път всичко да се получи от първия път и детето да получи адекватно и качествено лечение.”

Източник: http://www.save-darina.org

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova