Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Възрастна жена мизерства с дъщеря и внучка със 161 лв.

Автор: Милостив | 01.08.2017

Възрастна жена мизерства с дъщеря и внучка със 161 лв. Пенсионна възраст. Време, когато би трябвало човек да изживее спокойно старините си. На практика обаче за да съществува възрастният трябва да продължи да се труди неуморно, за да може да връзва двата края и да види светлина на следващия ден. Такъв е животът на много наши майки и бащи, баби и дядовци.

Такъв е животът и на баба Гена от Мадан, Монтана, която вече е на 86 години. За целия си 45-годишен трудов стаж, натрупан по полето, ѝ е определено да доизживее старините си с 161 лв. пенсия.

Дали успява? Не! От 3 години тя живее без ток и вода в порутената си къща. От пренасянето на вода от разстояние на половин километър е съвсем изтощена. Ходила е да моли за помощ кмета на селото, общинския съвет... обръщала се е за помощ към „Министерски съвет и Медии”, но напразно – никой не ѝ е откликнал.

При баба Гена живее и дъщеря й, която е безработна и с 9-годишно момиче. И двете имат приход от детските надбавки на момичето – 35 лв., което завърши 2-и клас с пълен отличен. Момичето умее да рисува, дори продава някои от своите произведения, за да помогне на баба си и майка си. А желанието й е да има таблет, защото съучениците й се подиграват за бедността, че тя няма таблет като тях...

За баба Гена доброволци са направи страница във фейсбук „Милост за живите”, в която описват страдалческия живот на възрастната жена с дъщеря й и внучката си. Там са качени и няколко снимки на нея и условията, в които живеят жените.

Трите жени се нуждаят от всичко, най-вече от хранителни продукти и от дрехи. Токът и водата също са от голяма необходимост на жените. За огрев през зимата не е предвидено нищо, поради липса на средства. Младата майка се нуждае от работа, за да може да се грижи за дъщеря си. Момичето предлага своите рисунки благотворително в помощ на майка си и баба си. Също и излишен или непотребен таблет, ако има някой, може да го подари на момичето, което няма.

Телефон за контакт с младата жена в къщата - 0884686300.

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova