Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Момчета, рискуваха живота си, за да спасят непозната жена

Автор: http://vestnikpriatel.com/ | 17.05.2016

Момчета, рискуваха живота си, за да спасят непозната женаТова са Емил и Радослав. Двете момчета, които извадиха паднала жена в река Искър.

„Бяхме се разбрали да се видим с Емо в 13.30 ч., за да се разходим. Аз малко закъснях, но в крайна сметка тръгнахме към центъра на града. Тъкмо се качвахме на моста, когато чух един приятел, който викаше да се обадим на телефон 112. Първоначално не разбрах какво се случва”, разказва Радослав.

Емил допълва: „Не разбрахме наистина отначало какво точно стана. Аз все пак видях някакъв силует, който пада от моста. Помислих обаче, че това е предмет – чанта или нещо друго. След малко обаче видях човешко тяло да се носи по течението на Искъра…”

Двамата веднага се обаждат на 112 и дават обяснение къде точно се разиграва драмата. От Центъра за бързо реагиране им съобщават, че са подадени и други сигнали за случая.
Двамата осъзнават веднага сериозността на ситуацията и започват да следват тялото, като тичат рисковано по стената на реката. При
първия удобен случай скачат от нея.

„Успяхме да изпреварим човека с бързо бягане... Най-накрая намерихме суша и скочихме моментално”, пресъздава напрегнатата обстановка Радослав.

При скока от 4 м височина и двамата получават натъртвания, като при Емил те се усещат по-силно. Младежите обаче не се спират и веднага нагазват в ледените води, макар и с опасност за собствения им живот.

„Нямаше време за губене – трябваше да пресрещнем човека пред един от праговете на реката. За общ късмет течението изтласка тялото по-близо до нас, на запад. Влязох пръв и от високия адреналин въобще не усетих колко студена е водата. Не мислех за нищо друго, а само как да помогна”
, споделя Емил.

Емил хваща жената здраво за ръката, но в същия момент се подхлъзва и се потапя целия в студената вода. Тогава се намесва приятелят му Радослав, който е намерил стабилна основа, на която да стъпи, и издърпва другаря си и жената на брега. Младежите разбират, че все още спасителната операция не е приключила, защото жената е посиняла и телесната й температура е спаднала драстично. В този момент само секунди са я отделяли от изпадане в хипотермия от студа.

За щастие точно тогава пристигат екипи на полицията и пожарната. След секунди се появява и линейка. Жената има късмет, тъй като се отървава без сериозни травми от инцидента и вече е при близките си.

В бързината и двамата влизат в реката с модерните си мобилни телефони, ключове, портфейли. От водата телефонът на Емил в момента не работи, но за щастие на спасителите останалите им вещи са в изправност и не са изгубени.

"Такива неща сме гледали само по телевизията, като някои от случките имат фатален край. Много се радваме, че успяхме да помогнем, горди сме със себе си. Надяваме се жената да няма сериозни наранявания и да не й се случват подобни истории занапред”
, откровено споделят младежите.

Тези младежи са герои. Те рискуваха здравето и дори живота си, за да спасят непознат човек.

***
Емил Василев Василев е роден на 28 юни 1991 г. Завършил е СОУ „Отец Паисий”. В момента е безработен. Има брат. Тренирал е баскетбол и футбол. Републикански шампион е по баскетбол за юноши от Варна. Носител е на много медали от други състезания.

Радослав Боянов Стоянов е роден на 29 октомври 1990 г. Завършил е също СОУ „Отец Паисий”. Работи във фирма за обслужване на домашни любимци. Има двама братя и сестра. Тренирал е футбол, ски бягане, лека атлетика. Най-голямото му постижение е второто място в бягането на 2 км на държавния шампионат по лека атлетика в зала „Фестивална”.

Източник: http://vestnikpriatel.com

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova