Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Младежи дариха близо 1100 лв. на училището за даровити деца в село Русаля

Автор: glas.bg | 15.01.2019

Младежи дариха близо 1100 лв. на училището за даровити деца в село РусаляМладежи дариха близо 1100 лв. на училището за даровити деца в село Русаля. Парите са събрани с различни благотворителни инициативи, организирани във Велико Търново и София. Това каза в ефира на Радио „Фокус“ – Велико Търново Николай Зарков, един от инициаторите на идеята.

„Част от средствата дойдоха от благотворителен концерт в края на декември, в който участваха местни музиканти – 385 лв. Над 522 лв. е сумата, събрана от кутии за дарения, които бяха разположени на пет различни места в града. Отделно имаме и средства от София, от великотърновски автори, които представиха своите книги там. От тях получихме 200 лв. За нас много по-важно беше, че благодарение на медиите, на които изключително много благодарим, търновци успяха да научат повече за това училище“, обясни Николай Зарков. Той уточни, че на концерта са присъствали част от децата, които учат в училището, техни учители и ментори. Целта е била не просто да се направи еднократно дарение, а да се популяризира дейността на тази уникална образователна институция.

Частно основно училище „Димитър Екимов“ в село Русаля е създадено през 2014 година и в момента в него се обучават 26 деца. Те са под ръководството на девет учители и петима ментори. Издръжката на школото и малчуганите е изцяло от благодетели и това е причината млади хора от старата столица да търсят начини за подкрепа. Инициативите ще продължат и през настоящата година.

Източник: http://www.glas.bg
Снимка: http://www.glas.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova