Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Майката на Илиян дарява събраните пари за откраднатата количка на друго дете

Автор: /www.dunavmost.bg | 19.06.2017

Майката на Илиян дарява събраните пари за откраднатата количка на друго детеПреди близо две седмици една история потресе хиляди хора в социалните мрежи. Една майка от столичния квартал "Овча купел" помоли за помощ да се намери откраднатата количка, която е единствената възможност за 7-годишното ѝ дете, болно от детска церебрална парализа, да излиза навън.

А количките за деца с увреждания не са като обикновените детски колички. Те са специално пригодени за конкретното заболяване и струват сериозна сума. В случая на Ива Илиева – 2500 лв.

За средностатистическо семейство това не е цифра, която с лекота ще извади от семейния бюджет. За семейство на дете с увреждане, където разходите са огромни, граничи с непосилното. А без количка детето е обречено да седи затворено в дома си – дни, месеци, години, докато семейството може да си позволи нова.

Все пак тази тъжна и грозна история завърши щастливо.

Само за няколко часа масовата вълна на съпричастност на хора, научили от социалната мрежа за проблема на Ива, събират парите. И въпреки че тя пише, че необходимите средства са осигурени по банковата ѝ сметка продължават да пристигат дарения.

Междувременно от полицията намират количката в пункт за скрап, предадена за 20-30 лева, а днес дори и крадецът бе заловен и очаква да му бъде повдигнато обвинение.

Ето какво написа майката на болното дете в социалната мрежа веднага след като количката бе намерена.

"Здравейте, приятели! Наричам всички ви приятели, въпреки че много малко хора от тези, които ми помогнаха днес познавам, но чувствам всеки един приятел, защото ме заляхте с истинско приятелство и обич, за което ще съм вечно благодарна!"
Днес сутринта, още в 10 обявих, че сума за нова количка вече е събрана и призовах да не се превеждат пари повече, но през деня продължиха да постъпват пари и сумата в момента е точно 13 800 лева. Наистина нямам думи да изразя какво чувствам. Аз съм от хората, които винаги съм се стремяла да не занимавам никого с проблемите си и случката с кражбата малко ме извади от зоната ми на комфорт, но наистина се притесних и някак импулсивно писах тук, а после.... знаете какво стана. Благодарна съм на всички, които ми помогнаха и с контакти и с идеи, и най-вече със средства!

Междувременно полицията са се самосезирали и днес следобед ми се обадиха от 06 РПУ с новината, че нашата количка е намерена. Тази новина много ме зарадва и както казах и в репортажите – Това си е нашата количка! Наистина - видях я само на снимка, докато минат процедурите по жалбата и не знам точното й състояние.

Вие дадохте пари за моето детенце, подадохте ми ръка в труден момент и ми се иска все пак да купим някой важен помощен уред за моето слънце, точно такъв, какъвто трябва за всичките му проблеми, ако ми позволите разбира се.

А цялата останала събрана сума ще даря на друго дете, което е затворено в дома си и от месеци, дори години, има кампания за събиране на средства за рампа. Не знаех за него, попитах други майки като мен на кого да помогна, видях и репортажа за Гого, вижте го и вие долу в линка и се надявам на вашето одобрение и разрешение за постъпките ми.

Отново ОГРОМНО БЛАГОДАРЯ НА ВСЕКИ ЕДИН ОТ ВАС!"


А Гого е 17-годишно дете с увреждане, което не може да излиза от дома си в столичния квартал "Люлин" тъй като на входа няма рампа, за която са необходими 17 000 лева. Сега вероятно той скоро ще може да излезе навън благодарение на една невероятната съпричастност за решаването на проблема с една открадната и намерена инвалидна количка, в която се побира цял един свят.

Източник: https://www.dunavmost.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova