Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Десетки хора дариха инсулин на диабетик от Храбрино

Автор: Mилостив | 06.08.2015

Десетки хора дариха инсулин на диабетик от Храбрино Добрите хора са навсякъде около нас. Доказателство за това сте всички вие, приятели, които редовно следите новините и призивите, които публикуваме, и помагате, кой с каквото може.

За вдъхновяващата новина днес са виновни десетки хора от цялата страна, които безвъзмездно дариха инсулин на Георги Станоев от село Храбрино. Мъжът страда от диабет и потърси помощ от телевизия БНТ, защото в аптеките липсва бързодействащото лекарство „Актрапид“, а Георги разполагаше само с една опаковка. Медикаментът наистина не се намира лесно - причината - „паралелният износ“ на животоподдържащите лекарства за чужбина, който оголва пазара на медикаменти у нас.

Хора от София, Стара Загора, Видин и Пловдив се свързаха с телевизията с желанието да предоставят безвъзмездно количества „Актрапид“ на Георги. Пловдивчанинът Манол Русев, който се лекува от диабет от половин година, подари две ампули от своите. Няколко опаковки изпраща и Алла Ангелова от София. Жената е живяла в Италия, където въпросът с доставките на инсулин е добре уреден.

Георги няма думи, с които да изкаже благодарността си към хората. За три дни е събрал около 20 ампули инсулин, което ще му стигне половин година.

На свой ред Георги също иска да помогне, тъй като има излишни количества от друг вид инсулин – „Инсулатард“ и може да ги дари на нуждаещи се. Мъжът обаче е категоричен, че държавата трябва да се намеси за диабетиците, особено на инсулинозависимите.

От Българска асоциация “Диабет” смятат, че държавата трябва да контролира така наречения „паралелен износ“, който се оказа основна причина за липсата на животоподдържащите лекарства.

Ако останат без лекарство, пациентите трябва веднага да се свържат с лекуващия лекар, който е длъжен да им осигури инсулин, съветва ендокринологът проф. Кръстьо Павлов.



Източник: http://bnt.bg
Снимка: http://bnt.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova