Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Да спасим Ивайло Семков!

Автор: Милостив | 10.10.2017

Да спасим Ивайло Семков! Ивайло Семков от Враца е млад мъж с високо образование, за когото се грижи майка му. За него вече ви разказвали.

Причината да пишем отново е, че неговото здравословно състояние се влошава. След приема на гъбената каша в ресторант през 2013 г. той развива "пенетрираща язва". Вследствие на това организмът му започва да се изтощава. Оттогава храната му е само в течно състояние, при възможност му се купува специализирана течна храна, каквато може да приема - основно прясно козе мляко, бульони, пие фрезибин, кабивен; венозна храна. Оттогава той губи около 40 кг. и в момента мъжът е едва 38 кг.

Тъй като нямат средствата за така наложителната операция и захранването на Ивайло за нея, измъчената му майка губи надежда. Пенсията на възрастната жена е около 200 лв. Те са натрупали и голям заем към своя позната, която им е помагала. Майката на Ивайло се надява, че някой ден ще е в състояние да си изплати заемите, които е описала в своя тетрадка.

Самата операция, която е изход на страданията за Ивайло, е безплатна. Но все пак цена има, защото ушивателите и платното, които ще се поставят в тялото му, са оценени от лекарите на 3 600 лв. В същото време до операция не може да се стигне, ако преди това Ивайло не е захранен добре. Това е и причината някои лекари дори да отказват да поемат неговия случай... След операцията ще има възстановителен период, изпълнен отново от захранване. Или това са два едномесечни периода на захранване с течна храна, като всеки един възлиза приблизително около 900 лв.

Състоянието на младия мъж е наистина плачевно, на фона и на сколиозата, която му се е образувала в костния мозък от пролетта. Начините да му се помогне са - с пасирана храна и средства за захранването и операцията му. Поради спешността на случая, тъй като здравето му е изключително разклатено, се обмислят варианти за поставяне и на кутии за дарения на различни места, за да се привлече повече помощ и подкрепа за Ивайло.

Дотогава ще му се помага само по банков път, поща и куриерски услуги за пасирана и течна храна; консервирани хранителни продукти също могат да се изпращат за майка му. Телефон за връзка с Ивайло или майка му – 0890207417

Дарителска банкова сметка на Ивайло в ДСК:
IBAN:BG42STSA93000023500009
BIC: STSABGSF



Предишна публикация за Ивайло в Милостив (където има удостоверителни документи за здравословното му състояние и за дарителска банкова сметка).


Най-нова епикриза:
,

Снимка: Милостив

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova