Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Над 50 000 деца ще получат безплатен стоматологичен преглед

Автор: economy.bg | 05.10.2018

Над 50 000 деца ще получат безплатен стоматологичен прегледПрез месец октомври 2018 г. над 50 000 деца в цялата страна ще получат талони за безплатен стоматологичен преглед. Те ще се разпространяват във всички 73 магазина на веригата за търговия с дрогерийни стоки у нас - dm и са част от специална брошура, която включва и талони за отстъпка за продукти за устна хигиена.

Безплатните прегледи ще се провеждат в повече от 250 стоматологични кабинета, в които работят близо 400 зъболекари. Това ще стане в рамките на кампанията за устна хигиена „Веселите зъбки“, която се организира за шеста поредна година от dm България и Сдружението на българските зъболекари (СБЗ).

Целта на инициативата е да помогне на родителите да се погрижат за здравето на зъбите на своите деца и да образова хората за ползата от правилна устна хигиена още от най-ранна възраст, с появата на първото млечно зъбче. Това е много важно, тъй като според статистиката на СБЗ, България е на едно от първите места в ЕС по заболявания на зъбите при децата. Според последните проучвания, 71% от децата на възраст 5-6 години и 79% от 12 годишните имат поне един кариес.

Ето защо ранната грижа за устната хигиена и редовната профилактика са изключително важни. Д-р. Анатолий Кънев, председател на СБЗ, заяви, че много родители напълно игнорират грижата за млечните зъбки, тъй като разчитат, че след смяната им с постоянни, няма да има проблеми. Според него: „Това е дълбоко невярно. Грижата за зъбите трябва да започне преди детето да навърши една година и е добре отрано да има изградени навици да посещава зъболекар. Така могат да бъдат избегнати редица здравословни проблеми. Все пак зъбките не са изолирани от тялото и едно възпаление, ако не е лекувано навреме, може да доведе до усложнения с ушите, гърлото или други органи“.

Раздаването на талоните за безплатен стоматологичен преглед ще започва на 04.10.2018 г. във всички 73 магазина на dm в 25 града в България. За родителите с деца на възраст 3-7 години са предвидени 30 000 пакета, които включват: брошура с талони за безплатен преглед и отстъпка за избрани продукти за устна хигиена, подарък продукт за грижа за зъбките на най-малките и забавен пъзел „Веселите зъбки“, който след сканиране със смартфон „оживява“ и чрез забавна песничка учи малките деца как да мият зъбите си.

Източник: https://www.economy.bg

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova