Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Добри хора сбъднаха мечта на момче с увреждания да отиде на море

Автор: Нова телевизия | 26.06.2018

Добри хора сбъднаха мечта на момче с увреждания да отиде на море История за една сбъдната мечта. Миналата есен ви разказахме за жена от Велико Търново, която изминаваше всеки ден по четири километра, за да води детето си с увреждания на училище. Тогава тя живееше в покрайнините на града.

Шест месеца след репортажа общината осигури жилище на самотната майка в оживен квартал близо до училище. При втората ни среща с нея, синът й си пожела да види плажа. За 35-годишната Анета Янева и сина й Пресиян, това е вече минало – изминаването на четири километра всеки ден до центъра на Велико Търново.

Половин година по-късно Анета вече има жилище в оживен квартал за себе си, и двете си деца – Пресиян, който е болен от мускулна дистрофия и 6-годишния Божидар. Семейството на Анета вече започна да мечтае.

Пари за море самотната майка няма. Хотелиер от Слънчев бряг, обаче, чу историята на Анета, и ѝ направи подарък – седемдневна почивка в курорта.

„Искам да благодаря, но думите няма да са достатъчни да им се отблагодарим за съдействието, да дойдем на морето”, каза Анета.

Освен едноседмичната, ол инклузив почивка, подарък за Пресиян и неговото семейство е и транспортът от и до Велико Търново.

„Няколко колеги сме гледали репортажа, независимо един от друг, и някак си стана тема на разговор в деня и решихме да направим подарък на това семейство, да осъществим една детска мечта, да поканим семейството да прекара седем дена за една незабравима почивка, надяваме се. Впечатли ни това, че майката Анета с такава сила и борбеност се грижи за тези деца, води ги на училище, впечатли ни духа на жената и децата, че приемат нещата съвсем нормално”, каза мениджърът на хотел Деница Бахарова.

Източник: https://nova.bg
Снимка: https://nova.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova