Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Десетки дариха кръв за падналата от 7-я етаж лекарка

Автор: Монитор | 27.07.2018

Десетки дариха кръв за падналата от 7-я етаж лекаркаДесетки доброволци дариха кръв за падналата от 7-я етаж в столицата лекарка в събота вечерта. Това съобщи във Фейсбук групата на „Люлин“ Мария Николаева, която веднага след инцидента публикува призив за помощ, тъй като пострадалата е с кръвна група О - , която се намира сравнително трудно заради комбинацията с отрицателния резус фактор.

Инцидентът е станал на 21 юли. 35-годишната лекарка Ирена Иванова е полетяла от 7-я етаж на блок 302 в жилищния комплекс „Люлин – 3“. Тя е закарана веднага с линейка на центъра за спешна медицинска помощ в „Пирогов“.

„Линейката е пристигнала буквално на третата минута след подаването на сигнала. Жената е в много тежко състояние, но е факт, че още на място е направено всичко възможно за стабилизиране на жизнените й показатели", коментира говорителят на центъра Катя Сунгарска. Трагедията е още по-голяма за лекарите, тъй като пострадалата д-р Ирена Иванова до неотдавна е работила именно в "Спешна помощ“, допълни Сунгарска.

„Състоянието на младата жена е критично, тъй като е изгубила голямо количество кръв. Първата операция й е направена тази нощ и е успешна. Пострадалата лекарка е в реанимацията, съобщиха от „Пирогов“ . - Предстои да й бъдат направени още няколко операции впоследствие, за които ще бъдат използвани останалите количества дарена днес кръв за жената“, допълниха от спешната болница.

„Искам да благодаря на всички хора, които се отзоваха на молбата ми за помощ. Десетки непознати откликнаха, за да дарят кръв за едно момиче, което не познават. И ме накараха да вярвам, че има добро и то се предава от човек на човек. Има хора със светли сърца, готови да ги разтворят в другия", написа във фейсбук групата на „Люлин“ Мария Николаева, която поде инициативата за кръводаряването. - "На този етап вече са осигурени достатъчно хора, които да дарят кръв за Ирена, затова няма нужда от повече. Тя е оперирана, предстоят й още и още операции и евентуално тогава би могло да има нужда от помощ. Сигурна съм, че дори и само добрината, която сте отправили мислите си към нея, също е дар“, написа още Николаева.

Източник: https://www.monitor.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova