Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

5206 лева дариха за църквата в Средногорово

Автор: zakazanlak.bg | 21.09.2018

5206 лева дариха за църквата в Средногорово 5206 лева е общата сума на даренията, събрана по време на благотворителния концерт, който се проведе на 11 септември за възстановяване стенописите в 139-годишната църква „Свети Георги Победоносец” в казанлъшкото село Средногорово. 2500 лева бяха събраните средства, поставени от граждани в урната за дарения по време на благотворителния концерт, а двама дарители, пожелали анонимност, дадоха отделно съответно 1500 и 1050 лева. Така общата сума нарасна на 5050 лева към момента на отчитане на кампанията в края на вечерта. Но след нейното приключване, на излизане от залата, имаше хора, които пуснаха банкноти в освободената вече урна, давайки своята лепта за благородната кауза. Така крайната сума от дарения стана 5206 лева.

„Всеки, който прие присърце нашата кауза за спасяване на стенописите в храм „Свети Георги Победоносец", изографисан от Петьо Ганин, може да бъде сигурен, че частица от възстановените фрески се дължи именно на него. Благодаря ви от сърце!”, обърна се към всички присъстващи кметът на Средногорово Илиян Илиев, обявявайки резултата от дарителската кампания. Той благодари и на Представителния ансамбъл на Въоръжените сили, който изнесе благотворителния концерт, препълнил залата на Военния клуб в Казанлък.

Гласовете на армейците нажежиха атмосферата в клуба, приповдигнаха настроението, запалиха искрата на любородието в стари и млади и показаха, че добрите каузи могат да обединят българите, стига да поискат. Сред звездите на ансамбъла бяха Маргарита Хранова, Росица Кирилова, Гуна Иванова, дамски и мъжки формации с невероятно звучене.

Специален гост на благотворителния концерт бе Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан.

Със събраните средства ще бъде довършена реставрацията на стенописите в черквата „Свети Георги Победоносец” в Средногорово, която през следващата година ще навърши 140 години. До момента двамата реставратори Таня Манева и Ивайло Левичаров са възстановили близо 50 квадратни метра от прекрасните фрески, изписани от казанлъшкия зограф Петьо Ганин, съратник на Васил Левски. Средствата от благотворителния концерт ще покрият разходите за довършване на реставрационните дейности на останалата част от изографисания таван на храма. За „възкръсването” на църквата за нов живот принос имат бившият кметски наместник и настоящ член на Църковното настоятелство Коста Меразчиев и настоящият кмет на Средногорово Илиян Илиев.

Източник: https://www.zakazanlak.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova