Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Дариха техника за рехабилитация

Автор: bgathletic | 08.03.2018

Дариха техника за рехабилитация Нова медицинска техника за рехабилитация вече е налична към дирекция „Координация и контрол на спортната подготовка“ (ККСП) към Министерството на младежта и спорта.

Техниката е дарение от Масимо Маручи, изпълнителен директор на италианската компания Sixtus, която е лидер в производството на медицински продукти, предназначени за професионалния спорт. На събитието присъстваха и директорът на дирекция ККСП д-р Любомир Младенов, треньорът на волейболния ЦСКА Александър Попов, капитанът Ивайло Стефанов и състезателят Иван Крачев, който стана и първият спортист, който изпробва новите машини.

Дарението се състои от три апарата, които могат да се използват в диагностицирането и рехабилитацията на професионални спортисти. Pro Board System e система за отчитане на равновесната устойчивост, състояща се от борд и сензор, който отчита проблемни зони на тялото на спортиста. RiEnergy е медицинска система за по-бързо възстановяване след травми и след голямо натоварване, посредством електромагнитна терапия. Третата машина е уред за диатермална терапия за възстановяване след травми и операции, която работи с помощта на високочестотен ток.

"Науката е в основата на днешните успехи в спорта. Затова съм много благодарен за това дарение, всеки нов апарат, с който се оборудва центъра за функционални изследвания и рехабилитация към ММС е в полза на българските спортисти", коментира министър Красен Кралев. По думите му в последните 2 години министерството е инвестирало над 300 000 лв. в оборудване за центъра. "През последните няколко години полагаме големи усилия центърът да работи пълноценно. Преди това дейността му беше занемарена и федерациите бяха отвикнали да го ползват. Усилено работим, за да информираме федерациите за възможностите, които предлагаме тук и аз се надявам все повече елитни спортисти да се възползват от услугите му", добави Кралев.

"Най-важното за нас е с това дарение да дадем възможност на българските спортисти да ползват най-добрата техника за възстановяване и диагностика, до която имат достъп техните колеги в Европа", коментира и Любо Ганев, който е представител на италианската компания производител в България.

Новото оборудване на центъра за контрол на спортната подготовка ще допринесе за увеличаване на капацитета му. Той извършва специализирани функционални и спортно-педагогически тестове и изследвания на национални и олимпийски състезатели и олимпийския резерв, както и подпомага рехабилитацията и възстановяването на националните състезатели. Дейността му е напълно безплатна за олимпийския резерв, националните и олимпийски състезатели на България.

В последната година от страна на ММС бяха закупени няколко специализирани апарати за възстановяване и пособия, чрез които заедно с уменията на експертите стана възможно поемането на повече от 1 300 спортисти годишно. При функционалните изследвания и тестове на спортистите, се използват доказани в годините ефективни методики, чрез специализирана апаратура. Експертния анализ на данните от проведените тестове допринася за правилното планиране на тренировъчния процес, като осигурява треньорските ръководства с необходимата база за оценка състоянието на състезателите към определен момент от спортната им подготовка. Годишно експертите на дирекцията могат да поемат и обработят резултатите на повече от 1 500 спортисти.

Източник: http://bgathletic.com
Снимка: http://bgathletic.com

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova