Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

БЧК Сливен събира пари за Топъл обяд

Автор: Дарик | 03.12.2015

БЧК Сливен събира пари за Топъл обяд За седма поредна година стартира Коледната благотворителна кампания на Българския Червен кръст за осигуряване на безплатен обяд на деца от социално слаби семейства, сираци и полусираци, деца на самотни родители.

До 4-ти януари 2016 г. гражданите ще имат възможност да направят дарения в благотворителните кутии на БЧК, разположени в магазините "Кауфланд" в кв. „Българка" и до Автогара - Сливен.

Финансовите постъпления ще бъдат предоставени за програма "Топъл обяд", по която БЧК от 1 декември 2015 г. осигурява безплатен обяд за 30 деца от Сливен. За техния подбор подкрепа оказаха училищата от Сливен. Трапезарията се реализира за десета поредна година и ще продължи 60 учебни дни в рамките на месеците декември, януари, февруари и март в заведение „Оранж" - Сливен.

От 20-ти декември доброволци на Младежкия Червен кръст ще оказват съдействие на клиентите при получаване на покупките след маркирането им от служителите на касите. Желаещите ще имат възможност да направят дарение в касичките с отличителните знаци на Червения кръст. Събраната сума ще се използва целево по програмата „Топъл обяд".

„Прегръдката не убива. Дискриминацията - да" - това е мотото, под което ще протече АНТИ-СПИН кампанията на БЧК и тази година. Тя е посветена на информирането на младите хора за начините за предпазване от инфектиране с HIV и на борбата със стигмата и дискриминацията към хората, живеещи с вируса и СПИН.

Младежи от много клубове на БМЧК - област Сливен ще заявят своята позиция за отговорно поведение, с цел предпазване от заразяване, както и своята подкрепа за хората, живеещи с този проблем. Раздаване на информационни материали и презервативи, окачване на червени лентички, или изрисуването им на ръката, изготвяне на табла и плакати, презентации и лекции са част от дейностите, предвидени от младежките клубове. Доброволци ще призоват гражданите към съпричастност и в централната част на града.

Източник: http://www.dariknews.bg

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova