Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Видински деца събират пари в помощ на болно дете

14.05.2021

Видински деца събират пари в помощ на болно дете Мини - благотворителен базар организираха деца в квартал "Калето" в град Видин. Желанието им е да помогнат на 3-годишния Криси, на когото са му необходими доста средства за операция - казва 12- годишната Ванеса:

"Събираме пари за благотворителност за момченцето Криси. Той е на 3 години, болно от невробластом. Трябват му 100 000 лв и ние просто решихме да му помогнем. Ние не го познаваме, но видяхме, че му трябва помощ и решихме да му помогнем... Преди две години събирахме пари за Йосиф, ние го познаваме той ни е приятел... Вторият път пак от интернет бяхме видели за едно момиченце за операция за очите и по същия начин събрахме парите и ѝ ги дадохме... Събираме за Криси от една седмица, до сега сме събрали към 70 лв."

Създадена е дарителска кампания от роднини и приятели, с цел събиране на средства за лечението на Криси като поставяне на дарителски кутии в различни обекти на страната. На Фейсбук групата "Да помогнем на малкия Криси", се публикува актуална информация за състоянието на детето и всичко свързано с кампанията.

На своя импровизиран мини - базар децата предлагат ръчно изплетени гривнички от ластичета в различни окраски, боядисани кратунки - разказва 9-годишната Виктория:

"Гривничките ги правим ръчно и ги продаваме, след като ги направим. Плетем ги на пръсти с ластички... купуват различни хора, от квартала, други се разхождат... Кой колкото даде за гривничките... Парите ще ги изпратим през един линк към кампанията... Харесва ми, защото помагаме на деца и искам да оздравее Криси и да се оправи от болестта... На мен ми харесва как помагаме на децата и така ще се излекуват и ще бъдат като другите деца, да си играят... Ние всеки път различно излизаме, сутрин сме на училище и към три часа излизаме, докъм седем вечерта продаваме гривничките."

Източник: https://bnr.bg
Снимка: https://bnr.bg

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova