Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Видинска митрополия организира летни лагери за деца в Лопушанския манастир

07.06.2021

Видинска митрополия организира летни лагери за деца в Лопушанския манастирПравославен детски лагер в Лопушанския манастир „Св. Йоан Предтеча“ организира ръководството на Видинска митрополия. Той ще се проведе на три смени през м. юли и е за деца от осем до тринадесет години. Първата и третата смяна ще са за момичета, а втората е за момчета. Първата група девойки ще остане в манастира от 1 до 10 юли, втората смяна е от 11 до 20 юли, а третата – от 22 до 31 юли.

Разходите по престоя и заниманията на децата в лагера се поемат от Видинска митрополия. Родителите ще трябва да заплатят придвижването на децата до манастира, както и задължителната застраховка и разходите за предвидената за всяка смяна екскурзия.

До 20 юни в администрацията на Видинска митрополия се подават документи за участие в лагера. Това може да се направи и на родителските срещи, организирани в други градове на епархията, на които майките и бащите ще бъдат информирани за условията и реда в детските православни лагери.

Организацията и провеждането на православни лагери в Лопушанския манастир се осъществява с благословението на Видинския митрополит Даниил.

За още информация и записване: 0898 713 342.

На 30 май във видинския митрополитски храм „Св. Николай“ се проведе тържество за завършване ва учебната година в неделното училище към църквата. След св. Литургия децата представиха драматизация на притчата за богаташа и бедния Лазар (Лука 16:19-31) и кратък рецитал по стихове от местната поетеса Надежда Любенова.

На тържеството присъстваха митр. Даниил, свещ. Илия Симеонов, родители и гости. Митр. Даниил поздрави преподавателите и децата по случай завършването на учебната година и ги насърчи за проявяваното трудолюбие и ученолюбие. Владиката благослови децата от училището и им подари по една детска Библия.

Заниманията в неделното училище се провеждат в три школи: Вероучение, Школа по иконопис и Школа по куклен и драматичен театър. Срещите с децата се провеждат в сградата на Епархийското училище във Видин. Обучението е безплатно, а записването в школите е гъвкаво и може да става през цялата учебна година.

Източник: https://dveri.bg
Снимка: https://dveri.bg

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova