Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Водещи компании търсят студенти за работа, във ВТУ се проведе най-големият работодателски форум

18.05.2022

Водещи компании търсят студенти за работа, във ВТУ се проведе най-големият работодателски форумСтотици са свободните работни места за квалифицирани кадри

Великотърновският университет домакинства най-големия работодателски форум в Северна България – „Кариера, стаж, бъдеще“, който се проведе на 18 май. Събитието неслучайно е тук, защото в последните години възпитаниците на университета са сред най-търсените и предпочитани кандидати за работа в България, особено от аутсорсинг фирмите, заради знанията по езици, комуникация и съвременни технологии. В аулата авторитетни фирми като „Региоком“, „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“, „Hitachi Energy“, „Юзит Калърс“, УниКредит Булбанк, „Yettel България“ и др. бяха подредили щандове с материали за компаниите, а представителите им любезно и изчерпателно отговаряха на многобройните въпроси на студентите. Въпреки лошото време десетки млади хора проявиха интерес с мисъл за успешната си професионална реализация.

Един от тях е Цветомир Мирославов Гълъбов, който е студент трети курс в специалност „Софтуерно инженерство“ в СУ „Св. Климент Охридски“. Младежът е търновец и използва престоя си в родния град, за да посети форума. „Тук съм да проверя как са работодателите в моята област и да си сверя часовника. Нямам предварителни очаквания, затова ще разгледам какво предлагат фирмите“, сподели за „Борба“ Цветомир, който се е ориентирал към програмирането или работа за връзки с клиенти.

В ПРИСЪСТВИЕТО НА СТУДЕНТИ И РАБОТОДАТЕЛИ ФОРУМЪТ БЕ ОТКРИТ ОТ РЕКТОРА НА ВТУ ПРОФ. Д-Р ХРИСТО БОНДЖОЛОВ, който първо се обърна към студентите. „Надявам се, че ние – университетът и бизнесът, ще можем да изпълним тази голяма цел, да покажем на вас, студентите, възможностите. А оттам нататък от вас зависи активността, да бъдете мотивирани от възможностите, които ви се предоставят“. Проф. Бонджолов припомни, че когато за университета е било най-трудно и той почти беше фалирал, ръка са подали не толкова институциите, колкото бизнесът. И продължават да са си взаимно полезни, контактите се разширяват, както и възможностите за стаж, практика и работа. В словото си той посочи, че добрата реализация на студентите от Филологическия факултет показва, че стимулът е да се изучават езици, и то на добро ниво.

Приветствие отправи и зам.-кмета на Велико Търново проф. Георги Камарашев, който благодари на фирмите, че обръщат внимание на великотърновските студенти още преди да завършат образованието си и подпомагат образователните програми. Официални гости на събитието бяха деканът на Филологическия факултет проф. Ценка Иванова, председателят на Студентския съвет Александър Узунов и председателят на Националното представителство на студентските съвети Даниел Парушев.

200 свободни работни места има в момента във фирма WEPREVENT, която е от 10 години във Велико Търново. Основната й дейност е видеонаблюдение и превенция, като наблюдава дистанционно обекти, разположени изцяло в Западна Европа. „Ние сме първият център за видеонаблюдение и сигнализация на Балканите и в момента се разширяваме. Затова ни трябват млади и амбицирани хора. Нямаме специфични изисквания към техническите умения, по-скоро залагаме на комуникативност и владеене на английски език, защото се налага на операторите да общуват“, каза за нашата медия мениджърът „Човешки ресурси“ в компанията Ваня Колева. На форума присъства и управителят Ивайло Дянков.

До ранните следобедни часове щандовете на фирмите бяха отворени за студентите.

Източник: https://www.borbabg.com

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova