Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Благодарение на дарители: Търновската болница вече има видеоларингоскоп

03.01.2020

Благодарение на дарители: Търновската болница вече има видеоларингоскопОтделението по неонатология на Великотърновската болница „Д-р Стефан Черкезов” вече разполага с видеоларингоскоп, след като стотици хора с добри сърца се включиха в кампанията по набиране на средства за закупуването му.

Акцията стартира в началото на октомври тази година, когато младо семейство дари 1 000 лева, събрани по време на сватбеното им тържество. Няколко седмици по-късно още една двойка дари 1022 лева, след като предварително помолили гостите на сватбата си да не носят цветя, а определената сума да дарят в подкрепа на благородната инициатива.

В навечерието на Деня на недоносените деца, зад каузата застана и Музикално- драматичният театър „Константин Кисимов“ във Велико Търново. На 16 – ти ноември трупата на театъра игра благотворително детския мюзикъл „Патиланци“, като един лев от всеки продаден билет беше дарен за закупуването на видеоларингоскопа.

По време на представлението стотици оставиха средства и в определените за това дарителници. Събрани бяха 703 лева, като с тях общата сума стана 3 567 лева.

Необходими за закупуването на видеоларингоскопа обаче бяха около 5 000 лева. След обявяването на събраната сума, от специализираната фирма за доставка на медицинска апаратура „КлиниМаг“, решиха да подкрепят каузата на единствената Неонатология във великотърновска област, предоставяйки апаратурата на стойността на събраната сума от благотворителната кампания.

Видеоларингоскопът, който е необходим за по-лесното и безболезнено интубиране на новородените деца и точното неинвазивно приложение на сърфактант, вече е доставен в отделението. Жестът трогна изключително екипа на Неонталогията и всички работеши в областната болница.

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova